@Breaking newsAdministratie

Germanii din Banatul Montan reprezentați în această săptămână la Klagenfurt am Wörthersee și la Feldbach în Austria

În zilele de 17 și 19 octombrie 2022, o mică delegație a Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, condusă de președintele acestuia, Erwin Josef Țigla, este prezentă la programul celui de al XXXII-lea Congres european al minorităților naționale, care se desfășoară în capitala Landului Carintia / Austria, la Klagenfurt am Wörthersee, având drept moto: „De la grădiniță până la universitate: Învățământul în limba maternă pentru minoritățile naționale”.

De asemenea, delegația din Caraș-Severin participă la o recepție oferită de Consulatul onorific al României la Klagenfurt am Wörthersee precum și la o primire oficială a delegațiilor la Primăria Klagenfurt am Wörthersee.

În ziua de 20 octombrie, la Școala Gimnazială Nr. 2 din orașul Feldbach, în Stiria, se desfășoară premierea pentru participanții din Austria ai Concursului cu caracter internațional organizat de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, „Copiii desenează ținutul natal”, ediția a XVI-a, 2022 / 2023. La aceasta participă elevi și cadrele lor didactice din Feldbach și din Neumarkt in der Steiermark.

A consemnat Erwin Josef Tigla

Comentarii

comentarii