Gloria Reşiţa furată cu fals în înscrisuri şi mărturie mincinoasă

Preşedintele Clubului Gloria Reşiţa, Pavel Aghescu a susţinut într-o conferinţă de presă motivele celor două denunţuri penale pe care le-a făcut.
Unul dintre ele se îndreaptă împotriva societăţii Recons Reşiţa, iar celălalt către un topometrist, Mihai Ciuvică, pe care îl acuză de fals în declaraţii. Plângerea îndreptată către Recons S.A are ca motiv faptul că societatea îşi revendică baza sportivă Gloria, în baza unor procese verbale de recepție din 1992-1995, deși baza sportivă a fost finalizată în 1980 pe bază de muncă patriotică și fără să se înregistreze drepturi comerciale sau de proprietate asupra bazei în contabilitatea fostului IJCM. Recons a încercat să câștige în instanță în 2001 și 2005 dreptul de proprietate asupra imobilelor, însă instanța nu i-a dat câștig de cauză. Recons este acuzată de fals în înscrisuri.
Instanţa a dat însă câştig de cauză lui Ion Lupiţa, din Câlnic, care a revendicat un lot de teren pe care un strămoş al său l-a avut în proprietate. Acel lot de teren reprezintă jumătate din terenul de zgură pe care clubul îşi dispută meciurile de fotbal.

[youtube id=”X4kZbcLkbwg”]

Mărturia mincinoasă constă în faptul că acel teren este trecut ca şi teren agricol prin mărturia mincinoasă a expertului tehnic, Mihai Ciuvică. Dar conform altor expertize, acesta este catalogat ca fiind imobil. De altfel, pentru construcția terenului, a fost decopertată o suprafață de 2.450 mc de covor vegetal și înlocuit de 2.500 mc de zgură.
Aghescu a precizat că cel care deţine acel teren „agricol” poate acum să cultive cartofi: „Dar, aş vrea să-l văd eu pe acela care cultivă cartofi sau orice altceva pe suprafaţa de joc, care are un strat de zgură de 25 de centimetri”, a mai precizat acesta.
Cu toate că situaţia nu s-a clarificat iar Clubul Gloria foloseşte doar jumătate din terenul de zgură, activitatea acestuia continuă.
Preşedintele Clubului Gloria Reşiţa îşi doreşte o asociere cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Universitatea „Eftimie Murgu” să obţină nişte fonduri iar copii să evolueze şi să poată fi apoi înscrişi în diviziile de fotbal.

Comentarii

comentarii