Goe, girocopterul și covidul în localitatea Marga VIDEO

Situație de-a râsu – plânsu într-un sat din Caraș Severin. Locuitorii comunei Marga din județul Caraș Severin sunt în stare de agitație și de teamă din cauza unui  lucru petrecut în urmă cu câteva zile deasupra satului lor. Mai exact, deasupra localității Marga, a trecut un girocopter – un elicopter de mici dimensiuni folosit în zborurile de agreement și sportive. Până aici – nimic deosebit, numai că, exact deasupra satului, în urma aparatul de zbor, a ieșit un praf alb.

Acest lucru i-a îngrozit pe sătenii care au citit multe lucruri despre teoria conspirației privind îmbolnăvirile de covid în masă. Mai ales că pe fb au început să circule câteva filmulețe cu girocopterul care împrăștia praf peste case. Plus comentariile de rigoare.

Zvonul precum că din elicopter s-a aruncat cu un praf care i-a îmbolnăvit pe săteni, s-a răspândit în tot satul și Valea Bistrei – probabil cu o viteză mai mare ca a elicopterului. Culmea a fost că tot în aceiași perioadă, s-a întâmplat că în comună să crească numărul bolnavilor depistați cu covid.

Noi am mers pe firul poveștii și am aflat ce s-a întâmplat de fapt. Proprietarul  girocopterului – care culmea – este și patronal unei mari firme de pompe funebre din zona Caransebeș – Oțelu Roșu, are o pensiune nou achiziționată pe unul dintre dealurile din apropierea satului care se află într-o zonă deosebit de frumoasă la poalele Muntelui Mic.

Omul a mers cu treabă la pensiune, şi în zona comunei Marga, accidental i s-a deschis rezervorul în care avea parafina ce se folosește ca efect vizual în spectacolele aeriene. La un asemenea spectacol participase și pilotul nostru în urmă cu o săptămână și unde din cauza parafinei care s-a solidificat din cauza curenților de aer, s-a blocat clapa rezervorului.  Clapă care culmea, tocmai acum s-a deblocat.

Parafina pentru efecte vizuale – acel fum folosit în showurile aviatice – este un produs non toxic, aprobat pentru asemenea practice. În plus, zborul a fost unul perfect legal aprobat de autoritățile aeronautice și controlorul de zbor al Aeroportului Caransebeș – locul în care este garat girocopterul.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Goe, girocopterul și covidul în localitatea Marga VIDEO

  • 27 octombrie 2021 la 22:28
    Legătură permanentă

    Păi ce show aviatic voia să facă ăla cu trotineta aia de girocopter deasupra Margăi încât îi trebuia efect de fum la el? Apoi… n-a trecut doar o dată, când spune că i s-a deblocat clapeta pompei de parafină, ci a trecut de două ori cu eliberare de fum, pe alt azimut. De fiecare dată s-a eliberat fum deasupra satului. A vrut să verifice funcționarea clapetei? Și de fiecare dată i s-a confirmat doar deasupra satului? În jumătate de oră de zbor de la Caransebeș la Marga nu s-a mai deblocat? Ci doar deasupra comunei de două ori? Nu prea se leagă. Și să aibă dreptate pilotul, de ce trebuie să se joace cu psihicul oamenilor speriindu-i cu fumul eliberat deasupra satului, nejustificat? Am observat că urmărește facebook-ul și cunoaște gradul de prostie și frică al oamenilor neștiutori argumentând că oamenii suferă de conspiraționism. Din punctul ăsta de vedere explicația pilotului nu stă în picioare: ori a eliberat într-adevăr o altă substanță decât cea menționată în reportaj, ori și-a bătut joc de săteni pentru distracția personală. Deh… cam cu capul în nori.
    Cine i-a dat brevetul de zbor că habar n-are de limba engleză, limbă internațională obligatorie în comunicațiile aeriene? Nu știe să citească două cuvinte și nici să le traducă în/din engleză, se uita ca curca-n lemne, ca la poarta nouă la eticheta de pe flaconul cu ulei. La fel și reporterul, cel care prin articolul ăsta voia să elucideze și să combată misterul norului de fum…. Of, of, of!

Comentariile sunt închise.