GRav accident la Bocsa – Atelajele şi caii pe drumurile naţionale – un pericol pentru toată lumea EXCLUSIV VIDEO

Circulaţia căruţelor pe drumurile publice afectează nu doar traficul rutier, dar şi imaginea oraşelor din România, unde, în plin secol XXI, alături de ultimele modele de maşini, circula nestingherite şi căruţe trase de cai. Această imagine este bine cunoscută şoferilor aflaţi în trafic intre Bocşa şi Reşita, care adesea sunt încurcaţi în trafic de vehiculele cu tracţiune animala sau de cai pe carosabil.

Tot o căruţă a fost cauza unui grav accident de circulaţie petrecut aseară la ieşirea din Bocşa spre Reşita. Un autoturism ce rula probabil cu viteza dinspre Bocşa spre Reşita pe DN58B, a lovit o căruţă ce i-a apărut în faţă în curba de la ieşirea din oraş spre Reşita. Şoferul a vrut să evite căruţa, dar din sensul celălalt venea un alt autoturism, iar căruţa circula pe mijlocul drumului.

Impactul a fost atât de violent încât autoturismul s-a urcat practic pe căruţă. Căruţaşul a fost grav rănit şi în prima fază a fost preluat de un echipaj al ambulantei şi transportat la UPU Reşita, iar de aici, a fost trimis cu elicopterul SMURD la spitalul de traumatologie de la Timişoara. Bietul cal a fost trântit la pământ cu picioarele rupte.

Circulația a fost blocată pe DN58B mai bine de o oră iar coloana de maşini a avut câţiva km pe ambele sensuri. Poliţiştii de la serviciul rutier și cei de la serviciul criminalistic au făcut măsurători pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Circulaţia a fost reluată iniţial pe un fir în sistem dirijat, apoi pe ambele sensuri. Calul nu a mai putut fi salvat iar un medic veterinar de la DSV Caras Severin l-a eutanasiat pentru a-i curma suferinţa. Angajații de la SVSU Bocsa – pompierii civili- au indepartat resturile carutei de pe carosabil.

Mai mulţi şoferi s-au luat la ceartă cu poliţiştii fiindcă în zona respectivă prezenta atelajelor și a cailor pe carosabil este o problemă reală. Căruţa nu era semnalizata şi nu era înscrisă în circulaţie la primăria Bocşa.

Le vezi peste tot. Trec încet pe stradă, lăsând în urma lor un miros care îţi aduce aminte de grajdurile de la sate. Sunt căruţele care circulă pe drumurile publice, pe autostrăzi, chiar în centrele oraşelor, ignorând legea şi încurcând traficul rutier. Fac parte din viaţa cotidiană şi nu vor dispărea peste noapte deoarece în România exista peste 500.000 de căruţe. Cele ,,înmatriculate” la primarii, fiindcă pe lângă acestea mai exista câteva zeci de mii care nu figurează în nici un act.

Ce spune legea:

Codul Rutier interzice încă din anul 2006 circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale, obligă primăriile să construiască drumuri laterale şi prevede sancţiuni atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru căruţaşi. Cu toate acestea, legea nu se aplică încă, iar căruţele pot fi întâlnite la tot pasul atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele europene, care traversează judeţul.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „GRav accident la Bocsa – Atelajele şi caii pe drumurile naţionale – un pericol pentru toată lumea EXCLUSIV VIDEO

  • 1 noiembrie 2018 la 23:57
    Permalink

    Nu era semnalizata si inmatriculata:)) pe bune? Daca era, nu te mai urcai pe ea sau ce? Daca sa presupunem stationezi pe trotuar sau esti nevoit sa mergi putin pe trotuar, pietonii se pot urca cu picioarele pe masina ta ca doar e interzis masinilor pe trotuar, ce scuza idioata e asta? Ce conteaza ca ai bagat un om in spital ce conteaza ca ai nenorocit un animal, data viitoare daca mai vezi o caruta pe strada urca-te pe ea ca doar e interzis prin lege circulatia lor, despre condus preventiv mai are rost sa vorbim? Doamne fereste in ce tara traim

Comentariile sunt închise.