VIDEO Hai la petrecere la Băi- Zilele Orașului Băile Herculane- Ruga de la Băni cu Talisman

Timp de 4 zile, locuitorii din oraşul staţiune Băile Herculane, o vor duce într-un chef şi o petrecere. Anul acesta cu sprijinul Primariei Baile Herculane, festivitatile prilejuite cu ocazia Zilelor orasului Baile Herculane, vor dura 4 zile. Anul trecut, au durat 3.
Astfel, festivitățile vor începe vineri și se vor termina luni de sarbatoarea Sf.Maria Mica -data oficiala a Nedeei Băilor Herculane.
Teatrul desfășurării spectacolelor este ca de obicei Parcul Central din Centrul Istoric ce se va umple de localnici, dar şi de musafiri şi invitaţi. Administraţia şi organizatorii se așteaptă la un numar mare de turisti in aceasta perioada in statiune, aşa că, cei prevăzători au avut grijă și multe locuri de cazare au fost rezervate cu săptămâni înainte la hotelurile si pensiunile din oras.
Din program nu vor lipsit spectacolele folclorice cu cei mai îndrăgiţi interpreţi din Banat şi zona de interferenţă a Olteniei cu Banatul, dar şi formaţii renumite de muzică uşoară.
Anul acesta, Formația Talisman împreună cu Fundația Mereu Aproape, ajutați voluntar de zeci de artiști, vor cânta și vor interpreta la Herculane cela mai frumoase cântece pentru micuțul Mihăiță, un copil de doar un an și jumătate care este grav bolnav. El are nevoie de cel puțin 20.000 de euro pentru a ajunge în SUA la operația și tratamentul corespunzător pentru a se însănătoșii. Mihai are 1 an și jumătate și s-a născut cu grave probleme neuromotorii și de vedere. Singura soluție pentru ca băiețelul să se poată bucura de copilărie și de o viață normală este un tratament la o clinică din SUA, ale cărui costuri se ridică la peste 20.000 de euro. Cazul lui Mihai a fost ales de organizatorii evenimentului care, împreună cu Fundația Mereu Aproape, au pornit într-un turneu prin 14 orașe din țară, printre care Cluj, Târgu Mureș, Oradea, Deva, Caransebeș, acum Herculane. Fundaţia Mereu Aproape a răspuns apelului lansat de Formaţia Talisman, acela de a se implica în campania ”Ingeri pentru Ingeri”, prin participarea şi organizarea unui turneu dedicat unui înger bolnav: Mihai Nectarie Oprea. Toate fondurile provenite din vânzarea ultimului album Talisman intitulat “Angels” vor fi donate familiei şi îl vor putea ajuta astfel pe micuţul Mihai Nectarie să vadă şi să meargă.
Lista oraşelor incluse în turneu este următoarea după Baile Herculane; Drobeta Turnu-Severin, Buzău, Focşani, Iaşi, Câmpulung Moldovenesc, Brăila, Târgu Frumos, Târgu Neamţ, Mangalia,
Zilele Orasului Baile Herculane” a fost ideea regretatului primar Popovici Ion, cel care a ţinut prima editie în anul 2000. De atunci şi până în prezent, Baile Herculane a ajuns ca anul acesta să organizeze cea de a 14-a ediţie.

[youtube id=”d5ej2YmV_1k”]

,,Ca în fiecare an, în luna septembrie, timp de 3 zile oraşul de pe Valea Cernei este învelit în muzică şi bună dispozitie. Anul acesta, sărbătoarea va ține 4 zile. Evenimentul va avea loc în perioada 05 septembrie- 08 septembrie 2014 în centrul vechi al staţiunii la ,,Fânfara militară” în Parcul Central. Cu această ocazie în Băile Herculane este organizat un complex de activităţi cum ar fi: spectacole de folclor şi dans; muzică uşoară pentru cei tineri; expoziţii de mesteşuguri tradiţionale și preparate culinare.
Pe durata desfăşurării evenimentului, strada din centrul staţiunii va fi inchisă, traficul rutier fiind deviat. Pe stradă, vor fi amplasate corturi unde turiştii şi localnicii vor putea degusta mâncăruri specifice romaneşti, dulciuri, dar și tradiționalii călușei, tobogane gonflabile și fel de fel de tarabe și instalații pentru divertisment” a declarat primarul orașului, Nicușor Vasilescu.
Impresionant prin cadrul natural aparte, oraşul Băile Herculane este o mică perla a României celebrat an de an prin festivităţi care îi păstrează renumele. Să ne reamintim numai de Festivalul Internațional de Folclor Herculaes desfășurat în luna iulie și care a ajuns în acest an la ediția cu numărul 40.

Comentarii

comentarii