Turism

Haita de lupi la atac langa Teregova Ciute si pisici salbatice VIDEO

Haită de lupi ieșită la vânătoare în stratul gros de zăpadă într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, într-o filmare realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată de un padurar. Fauna este monitorizată tot timpul de specialiștii Romsilva.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin oferă faunei un habitat sănătos, cu toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Prădători eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate și au un rol esențial în menținerea unor ecosisteme sănătoase. Lupii trăiesc în haite și folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

In aceeasi zona, folosind aceiasi tehnica, a fost surprins un card de ciute si un cerb.

Iata si imagini frumoase cu o pisică sălbatică filmată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, în cadrul acțiunilor de monitorizare a faunei derulate de specialiștii Romsilva. Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului asigură un habitat sănătos pentru fauna bogată. Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural.

Sursa: RNP Romsilva

Comentarii

comentarii