Actualitate

Ia românească promovată de presa cărășană

Presa cărășană promovează și anul acesta ia românească printr-o acțiune unică în breaslă.
În data de 10 iunie va avea loc cea de-a treia ediție a proiectului derulat sub denumirea ”Presa cărășană promovează ia românească și brâul național”, ca identitate națională și identitate regională.

Acțiunea a fost inițiată de către jurnaliștii Vasile și Paula Neamțu în anul 2013 și au angrenat în acest eveniment jurnaliști din toată presa cărășană. ”Toată presa cărășană se unește ca să scoată un eveniment în care să promoveze portul popular. Pe lângă aceasta încercăm să adunăm copii împreună cu cei de la ansamblurile folclorice din județ și care să-i învețe pe cei mici brâul bănățean”, a precizat Vasile Neamțu.

Ca un preambul al acestei acțiuni ce va avea loc în 10 iunie jurnalistul a colindat timp de două săptămâni Europa pentru a promova frumusețea și unicitatea iei românești. A realizat și o serie de fotografii în cele mai cunoscute sau spectaculoase locuri din Europa pe unde a ajuns ia românească purtată de către jurnalistul îndrăgostit de tradiția și portul autentic românesc.

”Toate acestea le-am făcut pentru a promova portul popular românesc, mai precis – ia. Acțiunea în sine este de fapt una a cărei finalitate va fi de Sânziene, în 24 iunie, dar noi am încercat să facem toate aceste lucruri mai devreme ca să capacităm pe toți cei care vor să vină și să creăm astfel un pol de frumos și un pol în care să arătăm că bluza românească are ceva unic, e o identitate cu care ne putem mândri peste tot în lume”, a mai adăugat Vasile Neamțu, un incurabil pasionat de tot ce înseamnă tradiție populară.

Astfel toată presa cărășană se va aduna în data de 10 iunie în centrul civic din Reșița și cheamă alături pe toți cei care iubesc și se mândresc cu ia românească să o poarte în această zi.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Ia românească promovată de presa cărășană

  • Daca si citeai inainte de a pune intrebari aiurea, probabil ca observai ca in text scrie ,, au îmbrăcat o ie sau o chimeașă şi au venit ieri în Centrul Civic al municipiului”. E la mintea cocosului care ce poarta :).
    editor

  • De când poartă bărbaţii ie?????????? Ia este o bluză ce se poartă doar de femei!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.