Iaca, cica au venit americanii si la Resita: Primul meci de fotbal american la Reşiţa

Primul meci de fotbal american la Reşiţa va avea loc Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014, de la ora 13:00, pe stadionul Gloria, între echipele Reşiţa Locomotives şi Timişoara 89ers.

Reşiţa Locomotives – scurt istoric

Echipa de fotbal american Reşiţa Locomotives a apărut în data de 17 octombrie 2012 atunci când a avut loc şi prima întâlnire pentru recrutarea jucătorilor, întâlnire la care au participat 12 tineri amatori de fotbal american. Au urmat alte recrutări şi încet, încet lotul s-a mărit şi au început antrenamentele tehnico-tactice.

Deoarece lotul nu era suficient de numeros s-a luat hotărârea ca sportivii reşiţeni să joace în cadrul echipei Timişoara 89ers, echipă la care Raul Siladi juca de ceva vreme şi împreună cu care au ajuns, pentru doi ani consecutivi, 2013 şi 2014, până în finala Campionatului Naţional de Fotbal American – RoBowl.

Pentru sezonul 2015 conducerea echipei Reşiţa Locomotives a hotărât să se separe de echipa din Timişoara şi să se înscrie independent în campionat. Au urmat noi selecţii, a fost completat lotul cu alţi tineri pasionaţi de fotbal american şi au continuat pregătirile atât fizice cât mai ales tehnico-tactice. Reşiţa Locomotives a trecut cu bine şi peste primul test oficial – a învins în deplasare, în primul meci disputat sub culorile proprii, echipa Bucharest Warriors cu scorul de 6 -0, iar acum se pregăteşte pentru primul meci de fotbal american în faţa reşiţenilor.

Pentru că în urma primului meci amical disputat la Bucureşti au văzut ce trebuie îmbunătăţit în jocul echipei, sportivii de la Reşiţa Locomotives pun acum accent la antrenamente pe perfecţionarea schemelor de joc din ofensivă. Primul meci de fotbal american de la Reşiţa va fi arbitrat de o brigadă a Asociaţiei Arbitrilor de Fotbal American din România.

Fotbal American in România – scurt istoric

În noiembrie 2012 a fost semnat ordinul de recunoaştere a ramurii de sport Fotbal American în România, iar acum se aşteptă înfinţarea Federaţiei Romane de Fotbal American. Şi tot în Noiembrie, dar 2013, echipa de fotbal american Reşiţa Locomotives a obţinut “Certificatul de Identitate Sportivă” emis de Guvernul României şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Petre Dalea

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Iaca, cica au venit americanii si la Resita: Primul meci de fotbal american la Reşiţa

Comentariile sunt închise.