Ianas Roseti se temea ca este filat de oamenii legii

Ianas-RosetiIanăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, își lua toate măsurile de siguranță atunci când trebuia să încaseze șpăgile, se arată în propunerea de arestare preventivă a procurorilor DNA Timișoara care au obținut arestarea preventivă pe 30 de zile. Roseti a fost prins în flagrant după ce a primit 9.000 lei, o ultimă tranşă dintr-o şpagă de 8.000 euro, care reprezenta 10% din contracte de deszăpezire date de direcţia condusă de acesta. Printre motivele invocate pentru arestarea directorului DADPP din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin s-a aflat și acela că “inculpatul folosea experienţa profesională împotriva intereselor comunităţii locale, asigurând conspirativitatea, caracterul ocult al înţelegerilor pe care le propunea denunţătorului”.

În una dintre întâlnirile sale cu denunțătorul referitoare la contractele de deszăpezire atribuite, Roşeţi a confirmat informaţiile anchetatorilor, dar “acesta fiind însă deosebit de circumspect şi ezitant în a pronunţa sume ori a reitera explicit angajamentul său infracţional temându-se de posibilitatea ca aceste discuţii cu caracter delictual ar putea fi captate de către organele judiciare. Această stare de temere şi circunmspecţie a lui Roşeţi Ianăş l-a determinat pe acesta ca, încă de la începutul întâlnirii, să ascundă sub o pernă atât propriul aparat telefonic, cât şi telefonul mobil al vizitatorului său”, se arată în referatul procurorilor.

Într-o altă întâlnire care a avut loc la biroul lui Roşeţi, acesta l-a dus pe denunţător într-o altă încăpere de frică să nu fie instalate microfoane în biroul său. Martorul l-a invitat să coboare în parcare “concomitent invitării inculpatului în exteriorul clădirii, martorul a făcut inculpatului un semn cu degetele, sugerând numărarea unor bancote, inculpatul fiind prevenit cu privire la scopul deplasării în parcare, dar a refuzat să coboare, afirmând că maşina sa nu este în parcare, transmiţând astfel martorului că ar fi vrut să lase banii primiţi în autoturism, însă cum acest lucru nu este posibil, prefera să-i fie remişi ulterior, decât să rişte să-i primească şi să-i păstreze în birou”.
citeste mai multe pe www.pressalert.ro

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Ianas Roseti se temea ca este filat de oamenii legii

  • 11 iulie 2014 la 16:51
    Permalink

    Hotii din Teregova,in frunte cu Anculia Romica fost director A.P.I.A si acum angajat al Consiliului Judetean

Comentariile sunt închise.