Iarnă grea la Anina, cu acoperișuri rupte de zăpadă si strazi pline de apa VIDEO

Imagini dezolante la Anina. Mormane de omăt în orașul unde mineritul era ocupația locuitorilor odată. Stratul de zăpadă este așa de gros încât, ce-l mai probabil, nu se v-a topi așa de ușor. Și totuși, temperaturile mari din ultimele zile au dus la topirea zăpezii, iar acest lucru creează mari probleme locuitorilor din cel mai vechi cartier al Aninei.
Apa derivată din munții de omăt de pe marginea drumului național DN58, nu are unde să să se curgă. De o parte sunt casele, de alta mormanele de omăt bătătorit și așa se face că pe o porțiune de drum de vreo doi km, ai impresia că mergi cu mașina printr-un râu și nu pe un drum național. Iar aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă locuitorii din orașul miner. Acoperișul unui imobil din cartierul Steierdorf a cedat sub greutatea zăpezii impregnate cu apă.

Structura de rezistență a acoperișului vechi nu a mai ținut și a cedat la greutate făcând imobilul una cu pământul. Și din păcate, cazul nu este singular, Pe strada respectivă majoritatea caselor au peste 150 de ani vechime și mai toate sunt locuite de bătrâni fiindcă tineret la Anina nu prea mai este. Fiindcă șomajul este undeva la peste 90%, oamenii au plecat care pe unde a putut să își găsească de lucru.

În zona unde casa a cedat, circulația pe DN58 se desfășoară pe un singur fir de circulație. De altfel, pe întrega porțiune care are în jur de 1,5 km, datorită munților de omăt și a căderii de zăpadă de pe acoperișurile caselor, drumul este foarte îngust, iar conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți când circulă cu mașina prin Steierdorf.

Cantitatea de zăpadă care s-a depus peste Anina, a afectat mai multe imobile le căror acoperișuri au fost avariate serios de greutatea omătului. La această problemă se adaugă și apa care acoperă străzile și intră peste tot fiindcă șanțurile sunt acoperite de zăpada căzută de pe case sau troienită. Cert este că anul acesta, la Anina, a nins cât pentru trei iernii la un loc, iar cantitatea de zăpadă este foarte mare. Anina este un oraș de munte situat în Munții Aninei, la o altitudine de 800 de metri în unele locuri.
Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii