IATA CATEVA SFATURI ANTI-IMBATRANIRE – INDIFERENT DE VARSTA

Crezi că doar persoanele tinere ar trebui să fie pline de energie? Un stil de viață sănătos și puțin timp liber dedicat numai ție te pot ajuta să fii în formă până la vârste înaintate. Iată ce trebuie să faci!

Cât mai multă mișcare

Dacă faci exerciții cu regularitate încă din tinerețe, ai mai multe șanse să-ți menții mobilitatea peste timp. În plus,  mișcarea te ajută să previi artrita sau alte afecțiuni cauzate de sedentarism.

Atenție la alimentație

Poate că ești tentat să sari peste masă atunci când nu ai timp sau să apelezi la mâncărurile de tip fast-food, dar în timp efectele acestor obiceiuri proaste se vor resimți. Pielea își va pierde elasticitatea, ridurile vor fi mai pronunțate, iar părul va fi lipsit de strălucire și din ce în ce mai rar. Pentru a-ți menține frumusețea timp îndelungat, încearcă ca dieta ta să se bazeze pe fructe și legume proaspete și mai puțin pe alimentele procesate și pline de zaharuri.

Nu uita nici de hidratare, întrucât pielea este primul organ care îți transmite că nu bei apă suficientă. În timp începe să fie din ce în ce mai uscată și nici măcar cremele hidratante nu te mai pot ajuta dacă nu bei cantitatea de apă necesară zilnic.

Renunță la obiceiurile nesănătoase

Cearcănele sunt din ce în ce mai vizibile? Nu e de mirare dacă obișnuiești să pierzi nopțile. Renunță la ieșirile stropite cu alcool până la ore târzii și din care nu lipsește fumul de țigară. Când ești tânăr ți se pare că nu ești afectat, dar de fapt daunele se vor vedea mai târziu.

Sursa articol:  fitness-nutritie.ro

Comentarii

comentarii