Ilustrate venetiene de la…Resita Ploaie torentiala cu strazi inundate VIDEO

Judeţul Caras Severin şi cu precădere zona Reşita, s-a aflat sub atenţionarea de cod galben şi portocaliu de inundaţii şi fenomene meteo periculoase. În jurul orei 16, peste Reșița s-a abătut un potop de ploaie ce nu a durat mai mult de 30 de minute.

Norii și-au dat drumul la apă și în câteva minute, ploaia curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de jumătate de oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit în unele zone 50 de litri pe metru pătrat. Canalele din oras nu au putut prelua atât potop de apă.


În zona joasă a oraşului precum şi în zona montană, mai exact, în Lunca Barzavei şi Lunca Pomostului, canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar străzile și intersecțiile s-au umplut transformându-se în adevărate bălţi iar străzile în canale venețiene.

Ploaia a inundat propriu străzile oraşului iar traversarea acestora a fost o piatră de încercare pentru maşini şi pietoni. De pe dealuri, puhoaiele au adus tone de mâl şi pietriş iar mai multe garaje şi subsoluri de bloc au fost inundate. În unele intersecţii, apa a avut peste un metru iar mai multe autoturisme au rămas blocate în apă.

Pompierii militari si angajații Primariei Resita au intervenit pentru scoaterea apei din subsoluri şi intersecţii precum si pentru decolmatarea canalelor.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.