In agenda politiei: Infracțiuni si sanctiuni la sfârsit de săptămână

Rănit uşor în accident

În seara zilei de 5 octombrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident produs pe raza localităţii Radimna în care o persoană a fost rănită uşor.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că în timp ce U.S., în vârstă de 18 ani, conducea un moped, s-a dezechilibrat şi a căzut. victima a fost transportată la spitalul din Moldova Nouă unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
La testarea tânărului cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv, însă a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
·
Accident pe DJ 573 A

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident produs în după-amiaza zilei de 5 octombrie a.c., între localităţile Ciortea şi Vrani.
Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce M.C., în vârstă de 29 ani, conducea un autoturism din direcţia Ciortea spre Vrani, într-o curbă a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea şoferului şi a pasagerilor B.A., de 26 ani şi H.I., de 23 ani, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale la spital.
Şoferul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal.
·
Material lemnos fără documente

Poliţişti de la Poliţia Oţelu Roşu au intervenit la un accident fără victime produs în seara zilei de 5 octombrie a.c., pe raza localităţii Ruschiţa.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat, în urma cercetărilor efectuate, că V.I., în vârstă de 30 ani, în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat (având numere de înmatriculare atribuite unui alt autoturism) şi tracta o căruţă confecţionată artizanal în care se afla material lemnos, a acroşat un autoturism însă şi-a continuat deplasarea fiind depistat la aproximativ 200 metri. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.
În căruţă se aflau trei buşteni de esenţă brad, iar la faţa locului au mai fost găsiţi alţi şase buşteni de aceeaşi esenţă. Bărbatul a declarat că a tăiat arborii din pădurea Ocolului Silvic Rusca Montană fără a poseda niciun document de provenienţă.
Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Materialul lemnos a fost confiscat, dar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.
·
Infracţiuni pe drumurile publice

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în cursul nopţii de 5/6 octombrie a.c., au fost întocmite două dosare de cercetare penală.
Pe raza localităţii Armeniş a fost depistat T.A., în vârstă de 26 ani, care se afla la volanul unui autoturism deşi a avut permisul de conducere reţinut. Tot în cadrul aceleaşi acţiuni a fost oprită o autoutilitară pentru control întrucât şoferul nu purta centura de siguranţă. În urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către S.C., în vârstă de 28 ani, fără a poseda permis de conducere.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comentarii

comentarii