In ajun de Pasti, Carne de miel multă şi scumpă a Reşita – 25 lei kg VIDEO

Cine s-a lăsat păcălit de ideea că pe ultima sute de metri, adică în ajunul Paştelui, preţurile la alimente şi carnea de miel va scădea, s-a păcălit. În acest an, că niciodată, piaţă a fost aproape goală iar numărul vânzătorilor a fost mai mare ca al cumpărătorilor. Preţul cărnii de miel a fost acelaşi, de la deschiderea sezonului şi până la ajunul paştelui – 25 de lei.

Reşiţenii ştiu ce vor pune pe masa de Paşte şi fac, acum, ultimele cumpărături. Din păcate, numărul vânzătorilor a fost mai mare ca al cumpărătorilor.

Ouă roşii, miel, sarmale, cozonaci. Nimic din toate acestea nu poate lipsi de pe masa de Paşte aşa că, zilele acestea, pieţele sunt plin de vânzători. Cât despre clienţi, în acest an, numărul lor a fost mult mai mic ca în alţi ani. La piaţă, că la piaţă. Oferta este una bogată şi pentru toate gusturile.

Legumele au preţuri accesibile, în schimb carnea de miel, nu scade sub 25 de lei kg. Cuierele din măcelarii sunt pline. Oferta este pentru toate gusturile, de la miei de 5-6 kg şi până la cei de aproape 15-20 de kg. Vânzătorii vând şi miel întreg, şi porţionat. Pentru fiecare se găseşte câte ceva, numai că…oamenii nu au bani.

La ora 12, in piata Resita Nord din Resita, erau cumpărători f puţini, oferta bogată, preţurile discutabile. Raionul cu carne miel este aproape gol. Mulţi reșițeni spun că nu mănâncă miel. Vânzătorii se plâng ca nu sunt clienţi. Cumpărătorii spun că preţurile sunt mari. La raionul de carne, o femeie spune că în nici un an nu s-a mai întâmplat aşa că acum. A vândut doar doi miei, oamenii nu au cu ce să cumpere. În plus, este știut că romanii nu mănâncă miel decât la Paşti.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments