În ajun de Paşti, carne de miel puțină şi scumpă la Reşita – 45 lei kg VIDEO

Piața de Pasti – Cumpărături pe ultima sută de metri. Cine s-a lăsat păcălit de ideea că pe ultima sute de metri, adică în ajunul Paştelui, preţurile la alimente şi carnea de miel va scădea, s-a păcălit. În acest an, că niciodată în ultimii ani, piaţa a fost aproape plină iar numărul vânzătorilor a fost mai mare ca anul trecut. Preţul cărnii de miel a fost acelaşi, de la deschiderea sezonului şi până la ajunul paştelui – 45 de lei.


Ouă roşii, miel, sarmale, cozonaci. Nimic din toate acestea nu poate lipsi de pe masa de Paşte aşa că, zilele acestea, pieţele sunt plin de vânzători. Oferta este una bogată şi pentru toate gusturile.


Reşiţenii ştiu ce vor pune pe masa de Paşte şi fac, acum, ultimele cumpărături. Vânzătorii sunt mulțumiți de cum merge treaba, iar cumpărătorii, sunt calitatea mărfii. La mare căutare sunt verdețurile.


Legumele au preţuri accesibile, în schimb carnea de miel, nu scade sub 45 de lei kg. Cu toate acestea, cuierele din măcelarii sunt aproape goale. Oferta este pentru toate gusturile, de la miei de 6-7 kg şi până la cei de aproape 15 kg. Vânzătorii vând şi miel întreg, şi porţionat. Pentru fiecare se găseşte câte ceva, numai că…oamenii nu prea au bani.


Este știut că romanii nu mănâncă miel decât la Paşti, așa că, oamenii scit banii din portofel fără să calculeze un buget anume pentru masa de Paști. Majoritatea îl vor petrece în familie, iar pe masă va fi un meniu tradiţional românesc: drobul, ciorba și friptura de miel.


Comentarii

comentarii

One thought on “În ajun de Paşti, carne de miel puțină şi scumpă la Reşita – 45 lei kg VIDEO

Comments are closed.