Incă 10 maidanezi din Reșița au ajuns ,,nemți” cu acte în regula în Germania

Asociatia pentru protectia animalelor „Dogs Center” a mai trimis in aceasta luna 10 caini in Germania. Loredana Palcovici si Adrian Tudor, membrii asociatiei, au plecat in data de 15 in Germania ducand cu ei 10 patrupezi direct la stapani. Teia, Luck, Totto, Maya, Leo, Ollie, Miky, Buddy, Bobita si Carlo sunt cei 10 norocosi care si-au gasit o familie in Germania. Luna viitoare vor fi trimisi inca 5 pui care au fost salvati din adapostul Minda.
„Din pacate in Romania rar se gasesc persoane care sa adopte un caine adult, mai ales daca are si probleme fizice, de aceea prefer sa gasesc stapani in Germania, unde sunt sigura ca acei caini ajung bine si vor avea un viitor mult mai bun decat in Romania.” – Loredana Palcovici.
„Chiar daca nu pot salva mai multi caini si sa-i transport mai des in Germania, deoarece nu se gasesc voluntari care sa ma ajute, sunt fericita ca macar pentru acei 10 caini am reusit sa le ofer o viata mai buna.” – Loredana Palcovici
In Germania, Loredana s-a oferit voluntar pentru o zi intr-un adapost de animale, chiar daca a stat cateva zile si a calatorit prin mai multe orase unde a dus fiecare caine la casa lui, a reusit sa faca acest schimb de experienta pentru a intelege mai bine conditiile din adaposturi din tarile civilizate.
„Am avut o experienta foarte placuta, chiar daca a fost intr-un adapost de animale, nu se compara cu cele din Romania si mi s-a parut chiar foarte simplu de avut grija si de intretinut un astfel de adapost. Programul incepe de la 8 dimineata, 15 minute se plimba cainii din pensiune, adica la adapost sunt lasati si cainii cu stapani, dupa care se trece la boxele de caini, in adapost sunt 23 de boxe iar in fiecare boxa cate 2-3 caini, depinde de talia lor, nu ca la noi 15 caini in aceiasi metri patrati. Fiecare boxa are cate 1-2 castroane de apa si hrana uscata plus 2-3 patuturi cu paturi. Boxele se spala cu apa, dezinfectant si se curata cu o carpa uscata pentru a nu ramane apa imbibata. Paturile murdare se spala la masina de spalat si se inlocuiesc cu unele curate. Se schimba apa de cel putin 2 ori pe zi. Pentru fiecare boxa nu dura mai mult de 10 minute. O doamna in varsta, voluntara, merge in fiecare zi si scoate fiecare caine in parte la plimbare sau ii lasa liberi in tarcul de caini pentru a alerga si chiar a fi dresati. Toate animalele din adapost sunt castrate. Adapostul nu este doar pentru caini, se poate adopta si pisici, iepuri, hamsteri, porci de guineea, pasari exotice si chiar o broasca testoasa a carui stapan a murit, broasca testoasa traieste din 1974. Dupa ce se curata boxele de caini, se aspira si se spala podeaua pana la receptie. Animalele ce sunt noi venite, sunt tinute in carantina timp de minim 2 saptamani. Multi tineri vin pentru a se oferi voluntari in a plimba cainii, a face curatenie si mai ales a dona lucruri, hrana si bani. Sunt foarte fericita ca am avut aceasta ocazie si pot spune ca in Romania un astfel de adapost nu cred ca o sa vad prea curand, chit ca este usor de intretinut.” – Loredana Palcovici
Germania acum poate mai bine de 100 de ani, s-a confruntat cu aceiasi problema ca si in Romania referitor la caini, iar concluzia ce se aplica si in prezent, este sterilizarea/castratea tuturor cainilor. Adaposturile din Germania ajuta multe alte tari, nu doar Romania, pentru a salva caini, chiar in adapostul unde a fost Loredana Palcovici, presedinta asociatiei „Dogs Center” din Resita, au fost adusi de curand 12 catelusi din Pitesti si alti 4 din Grecia si Bulgaria.
„In Romania pe ultimul loc se afla soarta animalelor, nimanui nu le pasa de ce se intampla cu ele la noi in tara, iar din aceasta cauza ajungem sa ne fie rusine de semenii nostri, mai ales cand suntem condusi de oameni carora le pasa mai mult de cifre decat de suflete, cum spunea cineva: Un popor de oi naste un guvern de lupi”.

Comentarii

comentarii