Încurajare şi ajutor pentru producătorii tradiționali de port popular din Banatul Montan VIDEO

Încurajare şi ajutor pentru producătorii tradiționali de port popular. La Reșița a fost deschisă o expoziție permanentă de promovare a portului popular. Aceasta este amenajată în holul Casei de Căsătorii și oferă șansa creatorilor locali din Banatul de Munte să își expună în fața publicului costumele tradiționale. Produsele pot fi achiziționate de cei interesați. Intitulată „Promovăm portul popular”, expoziția vine în sprijinul producătorilor autohtoni de costume tradiționale specifice Banatului de Munte. De asemenea, pe lângă impulsionarea acestora, organizatorii își doresc să contribuie la păstrarea tradiției portului popular bănățean.

Manifestarea a fost deschisă în centrul orașului de membrii Ansamblului Folcloric Bârzava cu un obicei de dragoste. Doi tineri și-au jurat iubire în fața prietenilor, apoi cu toții, s-au prins într-o horă simbolică. Cu toții au purtat măștile de protecție. Ansamblul număr peste 100 de membrii, sunt artiști amatori și cu toții poartă costume bănățenești făcute de meșteri populari din Banatul Montan.
 
Încurajare şi ajutor pentru producătorii tradiționali de port popular. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în zilele în care sunt organizate evenimente la Casa de Căsătorii. De asemenea, cadrul amenajat la Casa de Căsătorii va putea fi folosit ca decor pentru tinerii căsătoriți.

Comentarii

comentarii

One thought on “Încurajare şi ajutor pentru producătorii tradiționali de port popular din Banatul Montan VIDEO

Comments are closed.