Inel, inel de aur cu…….tinichea curată la preț de aur. Nu vă lăsați păcăliți de escroci!

verigheteAmăgiți de prețul mic și mai ales, de ivirea unui chilipir de a cumpăra aur la prețuri infime care ar trebuie să le dea de gândit, mai mulți oameni au căzut în plasa escrocilor care le-au vândut alamă sau bronz, pe bază că ar fi aur. Asemenea cazuri s-au petrecut deja la Caransebeș și Reșița și se pare că este vorba despre o adevărată rețea de escroci care au relansat o ,,afacere” de escrocare de amploare care a funcționat din plin prin anii 1970.
Astfel, suspectul unei fapte de înşelăciune a fost identificat de poliţişti în cursul zilei de ieri, imediat după ce au fost sesizaţi cu privire la producerea faptei.
O femeie a sesizat Poliţia prin apelul unic d eurgenţă 112, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe strada Ardealului din Caransebeş a fost abordată de un bărbat care i-a oferit spre vânzare o verighetă despre care susţinea că e din aur. Femeia a acceptat şi a plătit suma de 80 lei pentru verighetă însă a constatat că a fost victima unei înşelăciuni întrucât inelul era dintr-un material galben şi nu din aur.
Poliţiştii au identificat în parcarea unui supermarket două autoturisme înmatriculate în judeţul Alba, iar un bărbat, la vederea poliţiştilor, a aruncat obiecte la coşul de gunoi. Bărbatul a fost identificat ca fiind G.ILIE, în vârstă de 39 ani, din judeţul Alba, iar în coşul de gunoi au fost găsite 9 verighete de culoare galbenă inscripţionate cu „18K” şi „750”.
La vederea părţii vătămare, suspectul a recunoscut comiterea infracţiunii, ulterior predând cantitatea de 144 verighete de culoare galbenă.
Poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind confiscate cele 153 verighete, iar prejudiciul de 80 lei a fost recuperat.
Un alt suspect este căutat de poliţişti pentru comiterea unei infracţiuni asemănătoare săvârşite pe raza municipiului Reşiţa.
O femeie în vârstă de 33 ani, a sesizat Poliţia fiindcă a fost înşelată de către un bărbat. Suspectul a abordat victima, în zona Centrului Civic şi i-a oferit o verighetă „din aur” în schimbul a 100 lei şi a cerceilor pe care femeia îi purta.
Victima a acceptat schimbul, însă ulterior a verificat inelul la o casă de amanet şi a constatat că a fost înşelată.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi continuă investigaţiile pentru identiifcarea suspectului.
Atragem atenţia tuturor cetăţenilor să nu se încreadă în astfel de persoane ce nu le vor decât banii. Recomandările ce trebuie urmate în vederea prevenirii comiterii unor astfel de fapte sunt:
– achiziţionarea de produse doar de la agenţii economici care oferă certificate de garanţie pentru marfa vândută, evitându-se în acest fel achiziţionarea unor produse contrafăcute;
– a nu se avea încredere în intermediari sau comisionari neautorizaţi, ori în persoanele care promit vindecări miraculoase;
– să le propună unor astfel de suspecţi verificarea „bijuteriilor” la o casa de amanet autorizată sau la bijuterie;
– să nu apeleze la „serviciile” aşa ziselor ghicitoare, să nu vă lăsaţi acostaţi de astfel de persoane şi să nu încredinţeze banii sau bijuteriile, ghicitoarelor, chiar dacă pretind că le vor înapoia.
– efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate;
– încheierea de tranzacţii imobiliare şi mobiliare după verificarea atentă a documentaţiei ce stă la baza acestora şi în prezenţa notarilor publici;
– a nu se avea încredere în toate anunţurile publicitare din mass-media, în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei;

Comentarii

comentarii

One thought on “Inel, inel de aur cu…….tinichea curată la preț de aur. Nu vă lăsați păcăliți de escroci!

  • 31 octombrie 2013 la 20:24
    Legătură permanentă

    Multumesc pe aceasta cale INFOCS care nu solicita conturi „speciale” asa cum procedeaza CAON….Ar vrea CAON sa-mi afle toate datele chiar si nr. de la pantofi…Este 43….Este privilegiat CAON, Facebook nu-l stie si nici NSA…

Comentariile sunt închise.