VIDEO Zeci de reşiţeni au venit la întâlnirea cu dramaturgul Matei Vişniec

Zeci de reşiţeni au venit la întâlnirea cu dramatargul Matei Vişniec. Aceasta a vorbit atât de activitatea sa de dramaturg cât şi despre cel mai recent roman al său: ,,Iubirile de tip pantof -Iubirile de tip umbrelă”.
Sala de protocol a Casei Municipale de Căsătorii din Reşiţa s-a dovedit a fi prea mică pentru numărul mare de reşiţeni care au vrut să îl întâlnească, să îl asculte şi să obţină un autograf de la Matei Vişniec. Cu această ocazie scriitorul şi-a prezentat cel mai recent roman Iubirile de tip pantof Iubirile de tip umbrelă. Volumul vorbeşte despre sursele iubirii pentru teatru, spune autorul.

Matei Vişniec este un scriitor care depăşeşte frontiera dintre realitate şi ficţiune, este de părere criticul Gheoghe Jurma, care a vorbit despre modul în care sunt concepute romanele lui Vişniec, având un ritm alert şi variat. Despre cel mai recent Iubirile de tip pantof Iubirile de tip umbrelă a avut o intervenţie jurnalistul şi colegul autorului Ion Ştiubea care a apreciat romanul ca fiind complex, care reprezintă chintesenţa celor 2 de ani petrecuţi la festivalul de la Avignon.

Matei Vişniec a vorbit şi despre posibilităţile României de astă şi despre faptul că ţara noastră are posibilitatea să exporte cultură.

Comentarii

comentarii