Inundatii in Caras Severin VIDEO

Inundatii in Caras Severin. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin.

        Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior

Inundatii in Caras Severin. In acest moment se intervine in mai multe locatii pentru limitarea efectelor produse de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice: in localitatea Iaz actioneaza SVSU Obreja cu 2 motopompe, in localitatile Caransebes, Otelu Rosu si Glimboca intervin pompierii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Caransebes si membrii serviciilor voluntare, in localitatea Zorlentu Mare si sat Zorlencior intervin forte din cadrul Detasamentului de Pompieri Resita, iar la Anina, Sectia de Pompieri Oravita si membri SVSU Anina. Pana in acest moment, s-a intervenit in principal pentru evacuarea apei din curti. In Caransebes, pe Calea Timisorii, apa a patruns si intr-o hala a unui operator economic.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că pe râul Caraș, bazinul superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior,  a fost instituit de INHGA codul roşu de inundaţii, de la ora 8.40  până azi la ora 14.00.

În acest moment, la ora 9.00, în bazinul Caraș avem următoarele depășiri:

  • Stația hidrometrică Gârliște are depășită cota de pericol cu 13 cm, CP+13 cm
  • Stația hidrometrică Carașova, de pe râul Caraș, are cota de pericol depășită cu 12 cm, CP+12 cm

Tot personalul tehnic din cadrul SGA Carș-Severin, respectiv Sistemele Hidrotehnice Caransebeș și Câlnic cu cele 8 formații de lucru sunt pe poziții și monitorizează situația hidrometeorologică.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizările hidrologice în vigoare și va interveni cu utilajele din dotare acolo unde situația o impune.

Vă vom ţine la curent cu modificările ulterioare ale situaţiei.

OBSERVATII:    zona îndiguită- vorbim de atingerea Fazelor  de apărare ( FI, FII, FIII)

                           zona neîndiguită – vorbim de atingerea Cotelor de apărare ( CA, CI, CP)

                            F I = CA= cod galben ; FII = CI = cod portocaliu; F III = CP = cod roșu

Comentarii

comentarii