Inundaţii în sud – Vreme faină în nordul Resitei – Inundaţii în jumate de oraş EXCLUSIV VIDEO EDITAT

Parcă nici nu am vorbi de Reșița ci, cine știe de ce metropolă care se întinde de sute de km pătrați. De fapt, trebuie să recunoaștem că orașul nostru este un oraș lung – și nicidecum mare. Acest lucru este dovedit și de ce s-a întâmplat azi după masă la Reșița: o ploaie de nici jumătate de oră, a inundat partea sudică a orașului.
Dacă de la Triaj în jos, spre orașul nou – Cartierul Govândari, nu a căzut decât o ploaie scurtă, dar bogată, de la Mociur spre marginea orașului – spre Orașul Vechi – Cartierul Muncitoresc, străzile au fost inundate și s-au transformat în adevărate canale venețiene pe care mașinile au circulat cu greu.
În anumite părți ale orașului, mai ales în intersecții, apa a măsurat și jumătate de metru. Din cauza cantității imense de apă, canalele nu au mai făcut față. Pasajul de la TMK a fost inundat pe jumătate, iar în zona catedralei vechi, abia s-a mai putut circula.

Ploaia a fost atât de puternică încât vizibilitatea şoferilor a fost aproape de zero. Principalele artere rutiere au fost inundate iar marile intersecţii şi pasajele s-au transformat în lacuri, fiind adevărate capcane pentru autoturismele mai joase. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe mai multe străzi din oraş.

Judeţul Caraş-Severin se afla, până mâine dimineaţă, sub avertizare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cu descărcări electrice şi averse de până la 50 de litri pe metrul pătrat. Până mâine la ora 16, este în vigoare şi o atenţionare hidrologică pentru râurile din judeţ, fiind prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pârâie şi viituri rapide.

Cu toate acestea, chiar dacă jumătate de oraș a fost inundat, cealaltă, la nici 3000 de metri, lucrurile erau perfect normale – ca după ploaie – iar oamenii habar nu aveau ce s-a întâmplat în urbea lor.

Din nefericire, apa a intrat în mai multe curți și anexe gospodărești în altă partea de sud orașului iar oamenii spun că acest lucru se repetă ori de câte ori plouă mai tare. În această vară, Reșița a fost inundată tot la câte trei săptămâni din cauza ploilor torențiale și a canalizării care nu a putut prelua așa cantitate mare de apă căzută în timp așa de scurt.

Comentarii

comentarii