Turism

Îți pasă de natură? Îți pasă de județul tău? De țara ta ? Invitație: „Fā-ţi curat la Lac!” Participa si tu!

În urma reușitei campaniei  “Fa-ţi curat la Munte!”, ediția a II-a, desfășurată în aceasta vară pe Muntele Mic,  Asociația Bloju și localnicii stațiunii Poiana Mărului din Caraș-Severin, ne-au solicitat ajutorul pentru rezolvarea problemelor cu care stațiunea se confrunta.

Am acceptat şi, ca urmare, în calitate de organizatori, Asociația Muntele Mic Extrem  împreună cu Asociaţia Bloju Poiana Mărului și  Primăria comunei Zăvoi vă invită și pe dumneavoastră sa vă alăturaţi acestui proiect  de ecologizare intitulat sugestiv  „Fā-ţi curat la Lac!”

La fel ca în campania de la Muntele Mic, ne bazăm pe susținerea dumneavoastră, prin promovarea acestui proiect în media.

Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, vom încerca să vă prezentăm în câteva cuvinte cele mai importante aspecte.

Obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem pe durata acestei campanii desfășurată în weekend-urile din perioada 15 septembrie – 14 octombrie sunt:

– curățarea traseelor montane principale;

– reeducarea “turiștilor” de ocazie prin montarea de marcaje speciale și coșuri de gunoi;

– strângerea deșeurilor adunate de decenii în anumite zone și în coada lacului și stoparea acestui fenomen;

– educarea copiilor prin fapte, pentru a nu repeta în viitor greșelile făcute de noi;

– tragerea unui semnal de alarmă la adresa autorităților, în special privind starea inacceptabilă a drumului de acces către stațiune.

Scopul nostru este protejarea și redescoperirea acestei minunate stațiuni din inima masivului Țarcu, declarată, nu cu o singură ocazie,  cea mai ozonată din țară și chiar din Europa , pentru a o readuce la adevărata ei valoare.

Organizatorii campaniei  enumerați mai sus vor asigura, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, suportul logistic pe întreaga perioadă pentru ca voluntarii să resimtă cât mai puțin cele câteva ore de efort și pun la dispoziția tinerilor entuziaşti:

–          Transport din Oțelu Roșu , Caransebeș si desigur dacă e cazul chiar din Timișoara

–          Cazare + o masă pe zi

–          Foc de tabără cu prietenii de la Teatrul Portabil Timișoara

Prima ediție a campaniei noastre se va încheia cu o petrecere dedicată voluntarilor şi tuturor susținătorilor – localnici, sponsori, parteneri .

Această petrecere , “Fest Per Scorilo“  va avea loc în 14 octombrie care se dorește a fi o zi specială, un rezumat al celor 4 week-enduri petrecute împreună, ce se va desfășura după următorul program :

·         De la ora 12:00 cu toții vom strânge un ultim sac de gunoi

·         De la ora 16:00 vom asista la atelierul medieval al Teatrului Portabil și atelierul Şcolii de Circ

·         Ora 18:00 ii va aduce in sunete de muzica medievală pe Trupa Peregrinii

·         Începând cu ora 20:00 , vom onora o promisiune făcută tinerilor și loialilor noștri voluntari, avându-i ca invitați speciali pe Macanache, Pietonu, K-lu si  DJ OND

Împreuna punem . indiferenţei , pentru că nu-i așa, cu toții ne dorim sa păstrăm cât mai intacte aceste zone speciale din natura, cum e şi Poiana Mărului din Caraş-Severin.

De aceea, dorim să vă mulțumim anticipat si să vă reamintim că fără susținerea dumneavoastră astfel de proiecte își găsesc foarte greu locul în ţara noastră!

Pentru orice fel de detalii vă rugăm să ne contactați și bineînțeles,  VĂ AȘTEPTĂM LA LAC!

Echipa MMX

Comentarii

comentarii