VIDEO FOTOGALERIE Jaf la drumul mare, sute de metri de parapete metalice furate de pe DN 57

Polițiștii cărășeni au reușit să prindă în flagrant la furat de parapete metalice de protecție, doi reșițeni. Mihai Tuli și Ionuț-Ciprian Badea, au fost reținuți de către polițiști după ce au fost prinși asupra faptului furând parapetele metalice de pe Drumul Național, 57 Reșița-Anina.

Fiindcă cei doi sunt recidiviști, ei au fost propuși judecătorilor de la Judecătoria Reșița pentru arestare preventivă. Având în vedere activitatea infracțională a celor doi, instanța a admis cerere – cei doi fiind reținuți în prima fază pentru 29 de zile.

Hoții au speculat faptul că pe drumul Reșița-Anina – drum de munte cu multe serpentine, pante și nenumărate râpe și prăpăstii pe margini, se circulă greu. Aceștia au pândit momentele când nu veneau mașini și au furat parapetele de protecție de pe marginea drumului. Și nu vorbim de o bucată sau câteva bucăți, ci de, sute de metrii de parapet special de protecție.

Hoții au furat și distrus sistemul de protecție fără să le peste că până a fi instalat, de-a lungul anilor, zeci de persoane au murit în râpele și prăpăstiile de pe marginea drumului. Ba chiar și-au găsit complici și au vândut parapetele la centrele de colectare a fierului vechi. Angajații de acolo au primit materialele fără să clipească sau să încerce măcar să anunțe poliția. Și acest lucru nu s-a întâmplat doar o singură dată, ci, de zeci de ori până când angajații de la Direcția Regională Drumuri și Poduri au descoperit furtul parapetelor și au anunțat imediat poliția.

După câteva acțiuni specifice, polițiștii au pus mâna pe hoți iar acum sunt căutați și complicii.

Din primele cercetări rezultă că paguba este de peste 60.000 de lei- peste jumătate de miliar de lei vechi. Acesta este un calcul preliminar fiindcă în prezent, cei de la DRDP fac un inventarul amănunțit al furturilor și materialelor dispărute.

Comentarii

comentarii