„Knockout violenţei” prin Biblioteca Municipală din Reşiţa

violenta-copilBiblioteca Municipală din Reşiţa s-a lansat într-un amplu proiect cu titlul „Knockout violenţei”. Prin acest program, se doreşte eradicarea violenței, susţine creșterea randamentului școlar, prevenirea apariției unor probleme de ordin afectiv și îmbunătăţirea relației copil-părinte. Proiectul se adresează copiilor și adolescenților, între 10 şi 18 ani, pentru că violenţa îndreptată asupra copilului, fie că provine din familie, din şcoală sau din mediul social în care trăieşte, are ca rezultat tot violenţă.
Acest proiect își propune sensibilizarea comunităţii și autorităților asupra problemei apariţiei unui nou grup de risc – copiii din familii dezintegrate şi în care apare violența asupra minorilor.
Pentru că Biblioteca Municipală din Reșița beneficiază de un spațiu nefolosit, instituţia se orienteze către înființarea unui centru de sprijin pentru copiii și adolescenții victime ale violenței în familie și școli. În cadrul centrului, copiii proveniţi din astfel de medii, vor beneficia de condiţii bune de educație și petrecere a timpului liber, vor fi ajutaţi să reziste riscurilor vulnerabilității vârstei și tentaţiilor vicioase de orice natură.
Informarea și consilierea victimelor violenței, va constitui un serviciu permanent oferit de Biblioteca Municipală Reșița și susținut de Primăria municipiului. Spațiul necesar este pus la dispoziție de Primăria Municipiului Reșița care va suporta și costul utilităților.
Specialiștii precizează că unul din cinci copii prezintă la un moment dat în viață o problemă de sănătate emoțională și/sau comportamentală. Deşi în România, legislaţia interzice folosirea pedepselor fizice asupra copilului, în fiecare an, peste 11.600 de copii, sunt victime ale unor diferite forme de violență și sunt înregistrate în evidențele autorităților de protecția copilului (conform ANPFDC) și în doar 3% dintre cazuri, se inițiază procedurile penale împotriva autorilor acestor fapte.
Biblioteca şi-a propus să-şi extindă serviciile deja existente pentru a ajuta comunitatea în descoperirea cât mai rapidă a cazurilor supuse violenţei şi rezolvarea acestei probleme.

Comentarii

comentarii