La Directia pentru Protectia Copilului, se schimba directorul adjunct

Modificarea organigramei Direcției Generale de Asistență Socială aduce și modificări de funcții în cadrul instituției. Schimbarea organigramei Direcției Generale de Asistență Socială Caraș-Severin propusă și votată în ultima ședință de Consiliu Județean, a nemulțumit profund pe cei din colegiu director, aceștia motivând că prin această modificare le sunt vizate posturile.

Schimbarea organigramei a presupus arondarea celor 3 cămine pentru persoane vârstnice care funcționează la Caransebeș, Sacu și Zăgujeni și a Căminului pentru Persoane fără Adăpost, în subordinea directă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, fapt care presupune ca unul din directorii adjuncți să fie economist.

Chiar dacă cei din Colegiul Director au votat împotriva schimbării organigramei, iar o parte s-au abținut, votul lor a fost facultativ, iar pentru punerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre au fost obținute de către Consiliul Județean, în subordinea căruia DGASPC se află, toate avizele necesare.

”Toate aceste cămine fiind subvenționate de CJ în directa subordine a președintelui CJ, le-am arondat DGASPC. Acest lucru voiam să-l facem mai demult, de când am preluat mandatul, însă au fost aceste formalități de făcut, de care vă spuneam de predare către DGASPC, dar cu obținerea avizelor de la ANFP și Ministerul Muncii, obținând aceste avize, am propus modificarea organigramei pentru că aceste cămine, care au personalitate juridică și și-o mențin, pentru că organigrama în acest moment așa prevede. Pentru că vor fi predate DGASPC, direcția – din ordonator terțiar de credite, devine ordonator secundar de credite pentru că va finanța doar centrele de plasament care se află în acest moment în subordinea DGASPC, acestea neavând personalitate juridică erau finanțate direct de Direcția de Asistență Socială. Cele 4 cămine având personalitate juridică, vor fi finanțate de DGASPC, astfel direcția devine ordonator secundar de credite pentru a finanța cele 4 cămine care sunt ordonatori terțiari de credite. Având în vedere acest aspect, unul din cei doi directori adjuncți va trebui să fie de specialitate economist, pentru că va fi un director economic, având în vedere această componentă financiară a DGASPC”, a spus președintele Silviu Hurduzeu.

Direcția de Asistență Socială va avea în continuare un director general și doi directori adjuncți, doar că unul dintre adjuncți trebuie ca obligatoriu să fie economist, prin urmare postul va fi ocupat prin concurs.

Comentarii

comentarii