@Breaking newsActualitate

La Reşiţa, lume puţină în piaţă şi carnea de miel la același preț ca și anul trecut

Cu două zile înainte de Paşti, în pieţele reșițene cam bate vântul. Este marfă, este carne de miel, dar nu prea sunt bani. Conform normelor DSV, la Reșița a fost stabilit doar un singur punct de sacrificare și vânzare a cărnii de miel și asta începând doar de joi. Cu toate că în piețe carnea de miel și-a făcut apariţia  mult mai târziu ca în alți ani, nu prea există îngrămădeală

Din această cauză, faţă de alţi ani, pe mesele comercianților nu se mai pot vedea stivele de carcase de miel – vânzătorii sacrifică şi aduc canea la pult în funcţie de cerere. 

În pieţele reşiţene, prețul cărnii de miel a rămas neschimbat față de anul trecut. Dacă joi s-a cerut și 50 de lei pe kg, azi prețul este și de 40 de lei, în funcție de mărimea mielului și abilitatea de negociere. Cu toate acestea, cumpărătorilor li se pare un preț mare iar vânzătorilor, unul mic.

Unii cumpără, alţii, mai aşteaptă iar laţii sunt decişi să cumpere carne de porc sau de pui. Prețul zazavatului este și acesta destul de mare având în vedere veniturile majorității reșițenilor. Zarzavatul este între 15 și 20 de lei kg, ceapa verde între 1,5 și 2 lei legătura, usturoiul este 3 lei, leușteanul ….5 lei legătura. Salata verde nu o iei sub 4 lei bucata, laptele de la țăran costă 5 lei litrul, brânza de oaie – 40 de lei, iar o legătură de mărar sau pătrunjel costă 2 lei. Practic, cu 1 leu nu mai poți cumpăra nimic din piață.

Mulți reșițeni vin , văd, își numără banii în portofel și pleacă. Poate va fi mai bine de Crăciun.

Comentarii

comentarii

One thought on “La Reşiţa, lume puţină în piaţă şi carnea de miel la același preț ca și anul trecut

  • Producatorii autohtoni sa-si tina marfa BIO pentru ca eu, la preturile pe care le pretind ei, prefer sa cumpar „otrava” de la supermagazin.

Comentariile sunt închise.