Lansare de carte autobiografică: ,,ÎNVALUIT DE MAGIA CULORILOR” a pictorului Vasile Popovici

Expozitie 20131 A3Librăria „Semn de Carte”  Reşiţa Organizează  la sediul ei  EXPOZIŢIA de pictură și lansarea cărții autobiografice a pictorului Vasile Popovici.
Vernisajul expoziției și lansarea cărții „ÎNVALUIT DE MAGIA CULORILOR” va avea loc în ziua de joi 5 decembri, de la ora 17.
Trebuie spus că pictorul naiv Vasile Popovici, este un adevărat fenomen. Deși nu măsoară mai mult de un metru și are un handicap extrem de grav – el fiind imobilizat total și depinzînd în totalitate de mama lui, Vasile este unul dintre cei mai renumiți pictori naivi din România și din lume. Lucrările lui de un farme și o compoziție aparte, se pot regăsi în colecții ale muzeelor și colecționarilor din toată lumea. Pictorul care de multe ori își mișcă mâinile cu ajutorul gurii sau pictează tinând pensula între dinți, a pictat multe dintre tabourile votive sau icoanele de altar ale mai multor biserici din țară. La REșița, lucrările lui Vasile Popovici pot fi văzute în biserica ucrainiană din Govândai unde a pictat multe dintre scenele religioase.

Comentarii

comentarii