Lecturi de weekend: 7 lucruri uimitoare despre penis

penisImortalizat în monumente, statui greceşti sau în graffiti-urile de peste tot, penisul

poate fi unul din cele mai studiate organe ale omului. În ciuda profilului său supradimensionat de imaginaţia populară, membrul sexual masculin are multe secrete încă nedezvăluite.

Oamenii de ştiinţă au încercat să desluşească câteva dintre ele.

1. În medie, penisul în erecţie este de aproximativ 5,56 inci, adică 14 cm lungime, potrivit unui studiu din 2013 şi publicat în Journal of Sexual Medicine. Studiul a vizat un eşantion format din 1661 de subiecţi. Dar lungimile înregistrate sunt mult mai variate, de la doar 4 cm până la, e greu de crezut şi acceptat, 26 de cm lungime.

Deasemnea, nu toate erecţiile sunt egale, gradul de excitare al posesorului fiind şi el variabil. Şi pentru că erecţia depinde de fluxul de sânge, fumatul este un obicei care poate scurta penisul cu până la 1 cm, spun specialiştii.

2. Dimensiunea contează, este rezultatul investigaţiei făcute printre femeile care sunt susceptibile de a avea orgasme vaginale. Acestea declară că le este mai uşor de a avea orgasm cu un bărbat care are penisul mai lung. Studiul este publicat în 2012 în Journal of Sexual Medicine. Stuart Brody, unul din autori declară că motivele nu sunt identificate.

Un alt studiu din 2013 vine să ne spună că dimensiunea ideală a penisului variază în raport cu înălţimea bărbatului.

3. Dintre anomaliile penisului amintim pentru început priapismul, o erecţie persistentă, mai lungă de 4 ore. Se produce din cauza imposibilităţii sângelui de a reveni în organism. Este de cele mai multe ori accidentală şi constituie o urgenţă medicală.

Foarte rar s-au întâlnit cazuri când un copil s-a născut cu 2 penisuri, o boală numită diphallus şi întâlnită la unul din 5 – 6 milioane de bărbaţi. Din păcate, asta nu înseamnă că respectivul are parte de o porţie dublă de sex, rareori ambele organe fiind funcţionale pe deplin, iar boala este însoţită în cele mai multe ori şi de alte anomali în zona genitală.

4. Unele relicve animale. Penisul pare să fi arătat înfricoşător în trecut, spun cercetătorii. Se pare că el era prevăzut cu spini, dar strămoşii omului i-au pierdut înainte de perioada neanderthalienilor. Oameni de ştiinţă nu sunt siguri la ce foloseau aceşti spini. Ceva asemănător se poate observa la motani şi la alte câteva specii.

O altă relicvă este şi osul penisului sau baculum. Deşi cele mai multe maimuţe au acest os pentru a le menţine membru drept, oamenii l-au pierdut în timp, bazându-se doar pe ridigitatea conferită de tensiunilor arteriale. La unele animale osul penisului se află în interiorul corpului şi este împins în penis pentru o erecţie instantă şi sigură.

Este un mister de ce bărbaţii au pierdut această prorietate, dar în „The Selfish Gene”(Oxford University Press 2006), biologul Richard Dawkins argumentează prin faptul că numai aşa femeile pot evalua sănătatea potenţialilor parteneri.
5. Erecţii nocturne. Indiferent dacă dorm singuri sau nu, majoritatea bărbaţilor au între 3 şi 5 erecţii pe noapte în timpul fazei de somn REM. Acest fenomen păstrează membru masculin în formă, penisurile care nu au erecţii regulate prezintă riscul de a se ridigiza.

Dealtfel aceste erecţii sunt semnul pentru medici asupra naturii disfuncţiilor erectile acuzate.

6. Prepuţul. Când se nasc, băieţii au ţesutul prepuţului ataşat de gland. În uter, prepuţul se dezvoltă din acelaşi ţesut ca şi clitorisul.

Suprafata interioară a prepuţuui este formată din membrane mucoase similare celor aflate în interiorul pleoapei sau al gurii. Umezeala generată este responsabilă pentru dezvoltarea majorităţii bolilor cu transmitere sexuală pentru bărbaţii necircumcişi.

Prepuţul abundă deasemena în celule Langerhans, celule se pare uşor infiltrabile cu HIV.

Academia Americană de Pediatrie încearcă să descurajeze circumcizia, dar recunoaşte atât beneficiile cât şi riscurile ei.

7. Nu există nici o modalitate de a prezice mărimea unui penis erect atunci când el este flasc, aşa cum spune şi un articol publicat în 1996 în Journal of Urology. Deci, nu vă simţiţi în inferioritate la duş atunci când mergeţi la sală.
sursa:privireinviitor.ro

Comentarii

comentarii