Legatura nebanuita dintre varza murata si aparitia cancerului

Murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebită, devenind practic alimente funcţionale probiotice.
Alimentele probiotice îmbunătăţesc digestia, stimulează detoxifierea şi întăresc sistemul imunitar.

Varză murată lupta împotriva cancerului

Se ştie că broccoli, varză şi conopidă sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianatii joacă un rol

important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat că glucozinolatii din varză murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative, potrivit doctorulzilei.ro.
S-a dovedit că varza este o sursă excelenţă de vitamina U care poate ajută la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

– Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer

S-a dovedit că varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

– Varza murată este un aliment probiotic

Procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

Combate anemia! varza murata contine: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier si iod.
Are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Consumul constant de varza murata stabilizeaza si trateaza oscilatiile de tensiune arteriala.

Intareste sistemul imunitar! varza murata este mai bogata in vitamina C decat varza in stare proaspata, ofera protectie antioxidanta si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acum in aceasta perioada a gripei, este cu atat mai recomandat consumul de varza murata!

Slabeste! Este unul dintre putinele alimente ce are calorii „negative”: cu cat mananci mai multa varza, cu atat slabesti mai mult. In plus, regleaza digestia si ajuta la detoxifierea organismului.

sursa: doctorulzilei.ro www.csid.ro
Preluare http://www.andreilaslau.ro/legatura-nebanuita-intre-varza-murata-si-aparitia-cancerului-doctorii-sunt-uimiti

Comentarii

comentarii