LEGI AMBIGUE SAU NERESPECTATE – Caprioara salvata din canal la Resita VIDEO

Asociația Wild Caraș-Severin, a fost anuntata de un cetatean care a anuntat că o caprioara este cazuta inr-un canalul de beton de la intrarea in Municipiul Resita, dinspre Anina. Evenimentul fusese deja anuntat de vecini la 112 si de niste localnici care au vazut caprioara cazuta in canal.
Din pacate, caprioara s-a ranit grav la picioarele din fata in incercarea disperata a acesteia de a iesi din canalul de beton. De asemenea, animalul era de ceva vreme in apa rece si era apoape in soc hipotermic.

Dupa ce a fost prinsa, caprioara a fost infasurata in doua paturi si salvatorii au cautat un veterinar care sa ajute la salvarea bietului animal. A intins o mana tanarul doctor Alexandru Vardau, care in cateva minute, a ajuns la cabinet. S-a inceput cu o ecografie care a scos la iveala faptul ca aveam o caprioara gestanta si ca fatul era bine. Dupa care au urmat aproximativ doua ore de curatire a ranilor, cusaturi si tratamente.

Recomandarea medicului veterinar a fost ca animalul sa ramana intr-un tarc cca 14 zile, dupa care sa fie eliberat in apropierea zonei in care a fost gasit. Asa ca a inceput a doua serie de telefoane. Din pacate, la toate telefoanele date in judetul Caras-Severin, s-a primit refuz. S-a sunat in multe locuri, la istitutii care pana la urma aveau obligatia sa gestioneze situatii de genul asta.

Salvatorii s-au vazut in situatia de a avea un animal salvat prin implicarea a 10 oameni, dar pe care nu aveau unde sa-l plaseze. Salvarea a venit de la 150 de km din judetul Timis, de la o asociatie care a oferit un tarc unde sa poată fi tinută caprioara până la vindecare. Din pacate, ranile sunt destul de grave, sansele de supravietuire sunt de 50%. Caprioara are hrana si apa, cineva e in parmanenta acolo si o monitorizeaza.

Din pacate, nu vorbim de un caz izolat, in judet sunt sute de cazuri de animale ranite sau lovite de masini care ar putea fi salvate daca ar exista o echipa pregatita pentru asemenea interventii si ar exista centru de ingrijire a acestora. Lucruri prevazute de lege, de altfel. O altă mare problemă este acel canal în care aproape lunar, cad animale ce vin sa se adape sau care trec prin zonă. Noi tragem un semnal de alarmă, să vedem cine rezolvă problema.

Sursa si imagini: Wild Caras Severin

Comentarii

comentarii