Actualitate

Locuitorii de pe Valea Almăjului, au petrecut Crăciunul în cel mai tradițional mod – fără semnal la televizoare şi internet VIDEO

Locuitorii din aproximativ 3000 de locuințe din Valea Almajului, au petrecut fără voia, lor cel mai romantic și tradiţional Crăciun din ultimii ani: fără televizoare şi fără internet. Oamenii au rămas fără semnal la televizoare şi fără internet de Crăciun din cauza unei avarii la un cablu.

În seara de Ajun, când toți Almajenii se bucurau de venirea Moșului și a colindătorilor, de sărbătoarea Nașterii Domnului, pe la ora 18, au rămas brusc fără semnal la televizoare. Se pare că „Moș Gerilă” (operatorul de cablu) le-a făcut o surpriză de sărbători, una care i-a revoltat pe mulți dintre ei. Supărați că au rămas fără semnal la televizoare, oamenii au pus mâna pe telefon și au început să sune la serviciul de deranjamente al operatorului de cablu în speranța că o să se rezolve problema imediat.

Numai că rezolvarea situației nu a durat câteva ore, așa cum se întâmpla de obicei de altfel. De data aceasta, almăjenii nu au avut semnal la televizoare pe toată perioada Crăciunului. În final, oamenii s-au resemnat, le-au făcut ,,urări de dulce” celor de la firma de cablu – că doar este sărbătoare și este dezlegare la toate- nu-i așa, după care, fiecare s-a distrat așa cum a simțit și putut.

Dintre cele câteva explicații oferite de operatorul de la serviciul deranjamente, una merită să fie menționată. Conform acestuia, de vină pentru acest incident neplăcut, ar fi un pește care a ros fibra optică ce trece prin râul Miniș și care nu a ținut cont că lasă mii de oameni fără posibilitatea de a se uita la televizor de Crăciun. Cârcotașii spun că de fapt, Moș Crăciun s-ar fi enervat când i-a văzut pe almăjeni pe la televizor, în loc să umble cu colinda prin sat și i-a lăsat fără semnal.
Tot gurile rele spun că în acest an, producția de sarme în curechi a fost mai scăzută ca anul trecut fiindcă gospodinele nu au mai avut televizor la care să se uite în timp ce ,,croșetau” sarmalele. Problema se va rezolva de revelion când pe fondul problemelor existențiale ale lui Jose Armando și Paulito, gospodinele vor bate recordul de anul trecut.

Problema cu semnalul s-a rezolvat a doua zi de Crăciun în jurul orei 17, la 47 de ore de la producerea deranjamentului. Bucuroși că a venit semnalul prin cablul, oamenii au uitat de inconvenientul creat. Numai că bucuria și plăcerea de a sta în fața micului ecran și de a se pune la zi cu noutățile, a ținut doar câteva ore. Joi a treia zi de Crăciun, pe la ora 13, Valea Almăjului a rămas iar fără semnal la televizoare până spre seară.

Probabil că „peştele” s-a spurcat la gust de cablu și s-a întors la locul faptei și a ros în mai multe locuri fibra optică. Până la această oră, operatorul de cablu nu a oferit explicații clare almăjenilor în ceea ce privește lipsa semnalului la tv în perioada Crăciunului. Sau poate domniile au altă religie?
Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii