Locuri de muncă pentru un şomaj în creştere în Caraș Severin

28 mart (6)La Reșița a avut loc Bursa Generală a locurilor de muncă, un sprijin pe care AJOFM susţine că vrea să-l ofere tuturor celor caută un loc de muncă, în special tinerilor.
Ca şi în anii anteriori cererea pentru locurile de muncă a depăşit semnificativ oferta. Pe întreg judeţ au răspuns invitaţiei la Bursă 36 de societăţi care au oferit 166 locuri de muncă. Cu toate acestea foarte puţini dintre cei care au participat la acest eveniment şi-au depus un CV pentru un posibil loc de muncă. Pe lângă numărul limitat de specializări oferite de societăţi, cei care doresc să se angajeze se ma lovesc şi de condiţia primordială – anii de experienţă, caz în care tinerii nu fac obiectul cerinţelor angajatorului.
Clişeul după care orice societate comercială care se respectă îşi doreşte să găsească persoana bine pregătită, competentă, activă, dinamică, serioasă şi responsabilă, nu mai este de actualitate. Problema actuală în judeţ şi nu numai, este că cei mai mulţi angajatori oferă o remuneraţie de minim pe economie şi cer prestaţii record, iar majoritatea angajaţilor renunţă în cel mai scurt timp. De locuri de muncă pentru studii superioare nici nu mai poate fi vorba, că acestea au dispărut cu desăvârşire, deşi Facultăţi există în mai toate oraşele ţării.
Deşi ANOFM oferă sprijin în găsirea unui loc de muncă prin oferirea unor servicii cum ar fi: deţinerea unei baze de date cu persoanele care caută un loc de muncă, aceasta presupunându-se a fi o facilitate pentru Serviciul Public de Ocupare pentru Angajatori, sau prin organizarea în mod gratuit de cursuri de calificare ori recalificare pentru şomeri, sau subvenţionează locurile de muncă pentru anumite categorii de persoane, cu toate cele menţionate numărul şomerilor este în creştere, iar criza existenţială devine tot mai acută.
Până în prezent numărul de şomeri înregistraţi în judeţ este de 6646 de persoane, dintre care cei mai mulţi sunt persoane cu nivel de educaţie primar, gimnazial sau profesional, adică 4047 de persoane, rata şomajului fiind de 5,46%. Cei mai mulţi şomeri se înregistreaz în Reşiţa – 1426 de şomeri. Ponderea cea mai mare, în raport cu numărul de locuitori, se înregistrează în localitatea Bozovici – 5,05%.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Locuri de muncă pentru un şomaj în creştere în Caraș Severin

  • 5 aprilie 2014 la 19:56
    Permalink

    Dar TOVARASUL STAT cand va organiza BURSA LOCURILOR DE MUNCA ? Pana una-alta joburile la Min de Interne, Administratie, Vama, Protectia Mediului, Consumatorilor si tot ce inseamna STAT sunt ocupate pe SEST, adica FARA CONCURS PUBLICAT IN CONDITIILE RESPECTARII LEGII.Asa ca si idee, unele situri sunt in spatele datei curente cu 6 luni de zile…Aici in acest sector trebuie facut multe tinand cont ca Romania a ajuns aici din pricina STATULUI TOTALITAR care a dunat datorii de zeci de miliarde de euro.

Comentariile sunt închise.