Video Locuri insuficiente pentru copii în creșele din Reșița

Copii mulţi şi creşe puţine. Aşa se poate rezuma situaţia locurilor din grădiniţele cu program prelungit din municipiul Reşiţa.

 

 

 

 

Peste 60 de familii care sperau să-şi ducă anul acesta copilul la creşă, nu au prins un loc şi se află pe lista de aşteptare.

În creşele reşiţene nu mai sunt locuri libere, iar cei aflaţi pe lista de aşteptare vor putea beneficia de un loc doar în momentul în care se retrage un alt copil ce a fost admis.  La înscriere nu există un criteriu de selectare, în afară de cel al primului sosit.

Marea înghesuială pentru un loc se datorează şi faptului că, în Reşiţa sunt doar trei creşe de stat şi nicio creşă privată. Este vorba despre grădiniţele cu program prelungit numerele 5, 7 şi 8, care au un total de 135 de locuri.

În ceea ce priveşte creşele cu program săptămânal, la Reşiţa s-a format o grupă de 20 de locuri, dar nu au fost solicitări din partea părinţilor. Urmează ca şi această grupă să fie transformată într-una cu program prelungit.

Programul de funcţionare al creşelor este de luni până vineri, între orele 6-18, timp în care micuţii beneficiază de mesele aferente, educație şi de asistenţă medicală.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Video Locuri insuficiente pentru copii în creșele din Reșița

 • 13 august 2012 la 10:47
  Permalink

  Mda…am citit articolul acesta saptamana trecuta in …

  • 13 august 2012 la 11:04
   Permalink

   Este o informatie oficiala a unei institutii a statului roman. ca a mai pomenit si altcineva de asta – este problema lor. repet, este o informatie publica si nici decum o mare descoperire jurnalistica.

Comentariile sunt închise.