Mâncare scăzută din varză dulce cu afumătură și cârnați în untură de la garniță VIDEO

În afara verzei, toate ingredientele acestei mâncări deosebite, sunt de la Mona Lisa. Mezeluri de calitate, cârnați de casă afumați, costiță și ceafă afumată – pe toate le găsiți proaspete și gustoase. Pentru mâncarea noastră, avem nevoie de una sau două verze – vreo 2 kg
Ceapă verde sau 2 cepe mari tocate, dar nu prea fin

pastă de ardei capia

pasta de ardei iute – opțional

pastă de roșii

vegeta (de casă am eu)

sare, piper, foi de dafin

tot ce înseamnă afumătură prin frigider: slănină, costiță, șuncă sau ceafă

cârnați afumați și prăjiți de la garniță – sau doar cârnați

1 lingură de untură de la cârnați (sau ulei, ce aveți acasă)

Preparare:

Pun untura la topit și în ea am pus slănina și costița tăiate bucățele. Se prăjesc la foc mic să dea drumul la grăsime. Pun ceapa tăiată și amestec să nu se prindă. Când s-a înmuiat, pun varza tăiată fidea și care a stat la înmuiat cu sare sau vegeta. Pun și cârnații untura de la garniță. Amestec bine și pun capacul. Las la foc potrivit. Când s-a mai lăsat varza, pun o cană sau două de apă. Amestec și las să fiarbă la capac la foc mic.

Când s-a înmuiat varza, pun pastele: de ardei și de roșii, condimentele, amestec bine și las la capac la foc mic. La final, pun piperul, foile de dafin și opțopnal – mărar sau cimbru. mai las să scadă câteva minute și servesc cu pâine și un pagat de bere la final. Înainte – băgăm o răchie de Banat.

Comentarii

comentarii

One thought on “Mâncare scăzută din varză dulce cu afumătură și cârnați în untură de la garniță VIDEO

Comments are closed.