Manifestare de înaltă ținută artistică la Gărâna în avanpremiera unor evenimente de excepție

În perioada 16-21 august, la Arthouse Wolfsberg din Garana, s-a desfasurat prima editie a manifestării- concurs ,,Vocal Art MasterClass” . Evenimentul a fost condus de renumita mezzosoprana de nationalitate romana- solista a Operei de Stat din Viena- Aura Twarowska.
Cursul a avut ca finalitate un Recital de Muzica Sacra „Hosianna”

A urmat apoi aseară un recital de opera  Teatrul de Vest Resita. În 23 august, la Fundatia „Triade” Timisoara va avea loc un alt concert iar în 24 august, la Teatrul „Traian Grozavescu” din Lugoj, va fi ultimul din această serie.
Aura Twarowska este o cunoscuta solista de opera nascuta in Lugoj, jud Timis, a studiat muzica la Facultatea de Muzica din Timisoara, iar studiile de master si de doctorat le-a facut la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Din toamna anului 1998, artista a fost angajata ca solista a Operei Nationale Romane din Timisoara, iar in prezent este solista a Opere de Stat din Viena. Alaturi de ansamblul acestei opere, ea a debutat in Shanghai in 2007, in rolul Marcellinei din opera Le Nozze di Figaro, sub bagheta lui Seiji Osawa. Din anul 2010, dupa obtinerea doctoratului in muzica, este cadru didactic asociat la Facultatea de Muzica din Timisoara.
Aura Twarowska a cantat alaturi de invitatii ei aseară pe scena Teatrului din Resita. Printre cei care au evoluat pe scena alaturi de mezzosoprana, au mai fost sopranele Simona Negru, Maria Nicoleta Brola, Andra Craciun, mezzosoprana Monika Szirbik, tenorul Nicolae Hategan, contratenorul Romeo Cornelius si basul Claudiu Sola. Ei vor apărea și în celălate concerte de la Timișoara și Lugoj.
Câteva cuvinte despre artiști: Elisabeth L.Ochsenfeld s-a nascut in Timisoara, acum este stabilita in Heidelberg/Frankfurt- Germania, este artist vizual, curator, creator al Asociatiei Arthouse Wolfsberg din Garana si a Bursei Ochsenfeld. In iulie 2012, Elisabeth L. Ochsenfeld, a organizat la Garana un simpozion internaţional de creaţii dedicat putinelor fermieri care mai traiesc in sat si sunt purtatoare ale obiceiurilor stramosesti.
Lucrarile realizate vor fi expuse la Galeria Triade din Timişoara, pe 23 august, după ce acestea au mai cunoscut o expunere la Arthouse Wolsfberg (Gărâna), pe 14 iulie. Titlul simpozionului şi al expoziţiei este “Tristesia – Paraphernalia – Memorabilia”.
Organizatori sunt Elisabeth Ochsenfeld – artist vizual, curator, creator al Asociatiei Arthouse Wolfsberg/ Garana, Aura Twarowska, Nicolae Vlădulescu, director Teatrul de Vest din Reşiţa şi Roi Robert Alex- presedintele Asociatiei Kultur Banat.
Printre sponsori se numără Forumul Democrat German Caraş-Severin, Asociatia Kultur Banat, Asociaţia Culturală Reşiţa Română, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Teatrul de Vest Resita, Consiliul Local Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa, InfoCS, TV Banat și Radio Regional Resita .
Acompaniamentul la pian va fi realizat de lectorul univ. dr. Silviana Cîrdu, colaboratoare a doamnei Twarowska la catedra de oratoriu a Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Comentarii

comentarii