Marcel Vela (PNL): Demisia lui Carmen Dan, singura soluție pentru a repara imaginea Poliției Române și a Jandarmeriei Române

Senatorul PNL Marcel Vela, fost președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a remarcat prin faptul că a minţit. Acesta face şi o listă a minciunilor pe care i le impută ministrului:

„* A mințit opinia publică încă de la început, precum că cineva ar fi montat microfoane în casă, insinuând că „statul paralel” s-a gândit să stea în prizele din apartamentul în care locuia. De fapt, știa exact că le-au montat pentru victimizare sa niște ofițeri pensionari, aduși în casă chiar de domnia sa, dar care, fiind foarte „profesioniști”, și-au uitat cartela SIM în microfonul din priză și au fost descoperiți repede de procurori.

* A fost mințit Parlamentul că MAI nu are ofițeri suficienți în cadrul ministerului, deși există cu aprobarea sa detașati la alte instituții (parlament, alte ministere sau la agenții guvernamentale) peste 1.200 de cadre MAI, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcții bugetate în organigramele altor instituții ale statului.

* A fost mințită populația cu privire la protestele ‪din 10 august. Când am încercat să aflu adevarul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morții ca să preia de la PNL funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv și ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri.

* A mințit că Rapoartele ‪din 10 august au fost desecretizate integral, dar Parchetul General o contrazice.

* A fost mințit premierul Tudose comunicându-i-se faptul că profesionistul din fruntea DGA și-ar fi dat acordul să plece la IGP și aflăm acum că nu este așa. S-a creat astfel în structura de elită a MAI o stare de haos și degringoladă, încercând să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale și, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate județele. Când chestorul Cătălin Ioniță din fruntea Directiei Generale Anticorupție, un ofițer de carieră, corect, profesionist, onest și capabil nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări și interceptări ilegale, „tricotându-se” tot felul de minciuni și diversiuni pentru compromiterea și eliminarea sa

* Au fost mințiți ofițerii din MAI și sindicatele, promițându-le măsuri în sprijinul lor, care nu s-au mai luat până în prezent. De exemplu, lipsesc și acum vestele anticuțit pentru ofițerii și subofițerii din patrulele care-și riscă viața, asigurând zilnic Ordinea Publică sau salarii decente pentru Poliția Rutieră (măcar la nivelul polițistilor locali), MAI având eroi decedați în misiuni recente în ambele structuri”, arată Marcel Vela, într-un comunicat de presă.

Senatorul liberal o somează pe Carmen Dan „să nu mai atace DGA, să nu mai distrugă cariere de ofițeri și nici structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru interese strict politice și să demisioneze onorabil din fruntea MAI”:

„O atenționez pe d-na Ministru că viața continuă și după 20.20 iar stricăciunile din mandatul său nu vor fi tolerate. Din păcate, în tot mandatul său de ministru, a confundat MAI (înființat în 16 iulie 1862 prin Decretul 495 semnat de Alexandru Ioan Cuza), minister de forță ce face cinste României, cu o jucărie de partid. Senatorul Carmen Dan a reușit performanța ca în doi ani de mandat să compromită sloganul „SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE”, inclusiv cu expresia urâtă si indecentă „poale în cap” adresată acum la adresa unui chestor al Poliției Române.

Demisia actualului ministru, în această nouă situație de criză de la Ministerul Afacerilor Interne, este singura soluție pentru a repara imaginea Poliției Române și a Jandarmeriei Române (compromisă și ea grav în ‪10 august, tot din vina ministrului). Dacă acest lucru nu se întâmplă în următoarele zile, o moțiune împotriva actualului ministru pentru a-i solicita oficial în Parlament demisia de onoare, va fi și necesară și urgentă!”, mai precizează Vela.

Comentarii

comentarii