Masa de sarbatoare: Pavlova, un desert vaporos

praji pavlovaINGREDIENTE

  • 3 albusuri de ou
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 150 gr felii mandarine sau kiwi
  • 400 gr fructe de padure congelate din comert
  • esenta de vanilie
  • 100 gr zahar pudra (pentru sosul de fructe)

PREPARARE

Incalzim cuptorul la 120 de grade Celsius. Cu ajutorul unui unui tel sau mixer batem foarte tare albusurile de ou cu sucul de lamaie aproximativ 1 minut pana cand spuma incepe sa aiba varfuri moi. Adaugam zaharul lingura cu lingura, fara a ne opri din amestecarea albusurilor, timp de aproximativ 4 minute. Ne dam seama ca este gata cand bezeaua este tare si lucioasa.

Folosind o spatula adaugam si zaharul pudra putin cate putin pana cand este omogenizat. Formam 4 bezele mici sau una mare pe care le punem intr-o tava pe care am asezat hartie pentru copt. Pudram bezelele cu zaharul pudra si introducem tava in cuptor timp de 2 ore.

Punem jumatate din fructe de padure intr-un vas cu esenta de vanilie si jumatate din zahar si lasam pana iese sucul natural. Celelalte fructe de padure le amestecam cu restul de zahar, folosind un blender, facem un sos. Mandarinele sau kiwi sunt pentru décor. Cand bezele sunt gata, le lasam 30 de minute sa se receasca si le asezam pe un platou.

Bezelele pot fi facute si depozitate intr-un castron timp de o saptamana. Fructele de padure le gasiti la magazin congelate tot timpul anului.
Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

Comentarii

comentarii