Măsuri pentru protejarea pacienților la Spitalul Județean de Urgențe Reșița

Măsuri pentru protejarea pacienților la Spitalul Județean de Urgențe Reșița. Numărul mare al cazurilor de viroze respiratorii, precum și numărul mare de cazuri de gripă la nivel național conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a luat deja măsuri pentru prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii, astfel: limitarea numărului de vizitatori la nivelul tuturor secțiilor din cadrul spitalului, cu respectarea strictă a orelor de vizită; în cazul aparținătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat și prin rotație; asigurarea echipamentului de protecție pentru vizitatori; purtarea obligatorie a măștii de protecție pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate; sporirea măsurilor de igienă generală a nivelul tuturor secțiilor; au fost achiziționate teste rapide pentru depistarea gripei.

„La apariția cazurilor de gripă, se va trece la izolarea pe saloane a pacienților cu aceleași afecțiuni, pentru a se evita contaminarea acestora. Spitalul Județean de Urgență Reșița este pregătit pentru a face față unei eventuale epidemii de gripă”, se arată într-un comunicat transmis de Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Conform Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin la începutul lunii ianuarie numărul cazurilor de viroză înregistrate a fost de 277, cu 34 de internări. Numărul penumoniilor a scăzut ușor, cifrându-se la 138 (cu 41 de internări). La nivel național 27 de persoane au murit din cauza gripei.

Comentarii

comentarii