Masuri speciale de Pasti instituite de MAI

STIMAȚI CETĂȚENI,

Masuri speciale de Pasti instituite de MAI. Având în vedere evoluția situației epidemiologice din România, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus, vă reamintim următoarele precizări:

În aceste zile, sărbătorim Sfintele Sărbători Pascale, context în care în ceilalți ani, cu toții obișnuiam să  mergem la biserică, la cimitir sau în vizită la rude.

Anul acesta vom petrece Sărbătorile diferit, cu respectarea regulilor de distanțare socială și a dispozițiilor ordonanțelor militare.

În acest sens, vă reamintim și vă recomandăm să respectați restricțiile cu privire la deplasările în afara locuinței:

• Nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil,  evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimptomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă.

• Anul acesta, slujbele religioase vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV.

Masuri speciale de Pasti instituite de MAI. • Conform tradiției populare, a doua zi de Paște, creștinii obișnuiau să meargă la cimitir, la mormintele celor dragi. Vă reamintim că Ordonanțele Militare permit deplasarea la cimitir doar pentru slujbele de înmormântare,  desfășurate cu un număr redus de persoane – maximum 8 persoane. Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin continuă să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru siguranța cetățenilor, impunerea normelor legale  în timpul stării de urgență și pentru prevenirea și combaterea  fenomenului infracțional de orice fel.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă rugăm să respectați regulile de distanțare socială și dispozițiile autorităților.

Masuri speciale de Pasti instituite de MAI. Vă dorim să aveți Sărbători binecuvântate, în pace și liniște!

IPJ C-S Vă mulțumim!

Comentarii

comentarii