Mihai Bolintis- Tort, şampanie şi un simultan la 55 de mese, cu 55 de prieteni VIDEO

Cu tort, şampanie şi un simultan la 55 de mese, cu 55 de prieteni. Aşa a fost sărbătorit şahistul Mihai Bolintiş la împlinirea vârstei de 55 de ani. Inedita petrecere a avut loc în holul Polivalentei reşiţene.

Pasionat de şah şi dedicat cu trup şi suflet promovării sportului minţii, Mihai Bolintiş şi-a transformat şi propria aniversare într-o sărbătoare sportivă. La împlinirea vârstei de 55 de ani, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah din Caraş-Severin a fost felicitat de o mulţime de prieteni, iar 55 dintre ei i-au dat şi o amicală replică şahistă, în cadrul simultanului organizat în holul Sălii Polivalente din Reşiţa. Săbătoritul a ciocnit un pahar de şampanie cu toţi cei prezenţi şi s-a arătat plăcut impresionat de căldura cu care a fost înconjurat la momentul aniversar.

La finele unui maraton şahist de aproape 5 ore, Mihai Bolintiș a reușit să obțină 44 de victorii; 8 partide s-au încheiat remiză, iar în 3 meciuri victoria a revenit adversarilor. Au câştigat în faţa sărbătoritului: Ioan Rain din Caransebeș şi reşiţenii Constantin Mandici și Gheorghe Brânzea. Cel mai tânăr participant la simultan a fost Ionel Văduva, 9 ani, iar cel mai în vârstă jucător a fost Iancu Cornian, de 78 de ani. Mihai Bolintiş împlineşte astăzi cei 55 de ani, dar momentul aniversar a fot organizat cu o zi mai devreme, deoarece în această dimineaţă sărbătoritul a plecat cu juniorii Reşiţei spre Iaşi, unde are loc începând de sâmbătă Campionatul Naţional pe echipe de copii, juniori şi tineret.

Comentarii

comentarii