Modernizarea drumului judeţean DJ 582 Văliug Slatina Timiş se apropie de final

Drum Slatina Valiug (7)Modernizarea drumului judeţean care leagă localitatea Văliug de localitatea Slatina Timiş este un proiect extrem de important atât ca valoare financiară cât şi ca amplasare strategică. Finanţat din bani europeni acest proiect contribuie la dezvoltarea turistică a zonei Semenic, deoarece prin dezvoltarea infrastructurii se vor îmbunătăţii şi activităţile în turism.
Este un proiect de aproape 27 de milioane de euro şi care, după spusele celor implicaţi, este aproape de final. Rămâne de văzut când se va da în folosinţă!
Este vorba de 36,08 km de drum reabilitat, 133 de poduri cu diametru de un metru, 7 poduri cu o lăţime de 2 m şi 96 de poduri cu o lăţime de 50 cm care fac legătura cu accesul la proprietăţi şi în curţile oamenilor. Acestea sunt executate în proporţie de 75%, după cum precizează reprezentantul Consiliului Judeţean, Martin Motolan, şef Serviciu proiecte cu finanţare internaţională.
S-au mai decolmatat 66 de poduri şi s-au amenajat din cele vechi, 16.790 m de parapet metalic de tip greu şi 15.690 m parapet metalic de tip foarte greu. S-a mai precizat că vor fi montaţi aproape 600 de indicatoare pentru semnalizare rutieră şi s-au turnat 100 de mii de metri cubi de beton pe acest drum. Motolan a declarat că lucrarea este finalizată în proporţie de 94,5% şi că în curând va fi dat în folosinţă.
Reprezentanţii ADR Vest au subliniat faptul că acest proiect contribuie la creşterea calităţii infrastructurii rutiere din judeţ şi la asigurarea unui transport durabil în Caraş-Severin. Acest drum va facilita accesul spre Semenic.

Comentarii

comentarii