Munca la țară, la Fârliug – Cu multă producţie şi fără piaţă de desfacere VIDEO

Munca la țară, la Fârliug – Cu multă producţie şi fără piaţă de desfacere. Producătorii agricoli din satul Fârliug din Banatul Montan, atâția câți au mai rămas, s-au săturat de criză și problemele legate de pandemie și s-au resemnat. Oamenii își duc munca mai departe. Au muncit pământul, au făcut economii, au strâns bani sau au împrumutat și au construit sere și solarii.

După munca depusă de familia Gadină, a urmat o producţie bună. Ceapa, ridichiile, salata,usturoiul, sunt ca din poveste. Totul este natural, cultivate doar cu bălegar. Au munci toată iarna și acum se bucură de recoltă. Dar, marfa trebuie vândută. Dar ce te făci cu atât marfă? Cum o vinzi repede ca să nu se deterioreze? În plus, solariile trebuiesc golite fiindcă în seră așteaptă mii de fire de ardei, gogoșar, roșii, castraveți, țelină și alte și alte legume.

Atunci, musai unul dintre membrii familiei stă la Reşita în piaţă și vinde marfa, iar cei de acasă, trimit marfa zilnic, de la 30 de km distanță. 60 dus întors. Asta în condiția în care mai exista piață, fiindcă o mare parte dintre ele s-au închis. Acolo unde mai funcționează, cumpărătorii pot fi numărați pe degete. De multe ori, numărul vânzătorilor, este mai mare ca cel al cumpărătorilor.

Munca la țară, la Fârliug – Cu multă producţie şi fără piaţă de desfacere. Cât despre marketuri – nici vorbă. Condițiile impuse de acestea sunt draconice. Făcute parcă împotriva producătorilor. Și aici vorbim de 4 sere cu peste 2000 de metri pătrați cultivați.

Dacă sunteți în trecere prin Fârliug și doriți să cumpărați produse proaspete, culse în fața dumneavostră, sunați la familia Gadina la telefonul 0770 876 010. Și nu veți regreta. Fiindcă tot ce se produce acolo, este natural, produse din sămânța și soiul locului, sau din Banat.

La stana, oamenii au deja miei ,,arvuniţi,, Tot de acolo îşi cumpără şi brânza. Oamenii muncesc și în afara efortului, pun acolo și sufletul lor. Iubesc pământul, iubesc plantele și animalele pe care le cresc.

Și asta fiindcă legile, sunt așa cum sunt. Și nu-i ajută mai deloc pe producători. Anul trecut, prin programele agricole, oamenii au primit câte 300o de euro. Au fost de mare ajutor aceşti bani. dar, în acest an, se pare că nu vor mai primi nici un ajutor de la stat. Și colac peste pupăză, a mai picat și criza coronavirusului pe capul lor.

Munca la țară, la Fârliug – Cu multă producţie şi fără piaţă de desfacere. În afară de asta, în Banatul Montan, oamenii de la sat nu îşi lasă tradiţia de o parte. Mereu şi-au cultivat pământul, acum pun legumele în grădină şi în seară, își cresc animalele și își seamănă cartofii.

Dacă sunteți în trecere prin Fârliug și doriți să cumpărați produse proaspete, culse în fața dumneavostră, sunați la familia Gadina la telefonul 0770 876 010. Și nu veți regreta. Fiindcă tot ce se produce acolo, este natural, produse din sămânța și soiul locului, sau din Banat.

Comentarii

comentarii