Municipalitate caransebeșană a atras 40 de milioane de lei din fonduri europene pentru Spitalul Municipal VIDEO

40 de milioane de lei au fost obţinuţi de Primăria Caransebeș pentru Spitalul Municipal prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu acești bani, vor fi achiziționate aparate și echipamente pentru dotarea Spitalului Municipal din Caransebeş. Fără a exagera cu nimic, putem spune că aceasta este cea mai mare sumă obţinută vreodată de municipalitate caransebeșană din fonduri europene.

Proiectul a fost deja semnat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Acesta cu întreaga documentație realizată cu ajutorul conducerii spitalului, al tehnicienilor și al medicilor, a fost depus anul trecut de Primăria Caransebeş. Cu cei peste 8 milioane de euro, vor fi achiziţionate echipamente şi aparatură medicală de ultimă oră. Cele mai scumpe vor fi aparatele din Secția de imagistică medicală pentru depistarea şi tratarea în timp rapid a bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2. O altă parte din bani vor fi folosiți De asemenea se vor achiziţiona echipamentele și materialele de protecţie personală. Cele 40 de milioane de lei câștigate, raportate la bugetul Caransebeșului, înseamnă aproape două treimi din bugetul anual al orașului

Primarul Felix Borcean spune că pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19, vor fi cumpărate 200 de echipamente necesare. Proiectul a debutat anul trecut în plină pandemie, la el participând fostul manager Adrian Cican, doctorul Singh, economista Dana Drăgoi, celorlalți manageri care s-au succedat la conducerea spitalului și s-a finalizat acum. Felix Borcean spune că acest proiect nu este meritul cuiva în mod special, ci este meritul întregii echipe care a participat la acest proiect.

Spațiile în care vor fi montate aparatele sunt deja pregătite. Trebuie spus că Spitalul Caransebeș are și acum aparate relativ noi și moderne. Secția de imagistică medicală este modernă, aerisită și respectă toate circuitele impuse de activitatea medicală și avizele CNCAN. Poate că la ora actuală, sunt cele mai moderne din vestul țării . Acestea au fost achiziționate printr-un program Regio. De acestea și de cele noi, vor beneficia pacienții din zona Caransebeș, dar și cei din Restul județului.

Spitalul Municipal Caransebeș este al doilea spital ca importanță din Caraș-Severin. Aparatura – adică cele 200 de unități – sunt de la cele mai mici și până la cele mai importante și mai mari cum ar fi RMN-ul, computerul tomograf, computere Doppler care lucrează în sisteme 2D și 3D, RMN și multe altele. Inclusiv truse chirurgicale pentru intervenții neurologice. Acestora li se adaugă monitoare pentru funcţiile vitale, paturi radiotransparente, ventilatoare, defibrilatoare, injectomate independente, dar şi aparatură ultraperformantă pentru radiologie.

Comentarii

comentarii