NEWS ALERT Judeţul năpădit de incendii de vegetaţie – Sute de hectare de păşuni şi livezi în flăcări – Gospodării salvate in ultima clipă la Brebu VIDEO EXCLUSIV

Judeţul năpădit de incendii de vegetaţie. Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin intervin zi şi noapte pentru lichidarea zecilor de incendii de vegetație care au izbucnit pe teritoriul județului Caras Severin. Practic, aproape că nu există zona a județului în care să nu fie măcar un focar de incendiu. Cauzele probabile de aprindere a focului, au fost – fie folosirea focului deschis în spații deschise, fie folosirea intenționată a sursei de aprindere. Mai pe scurt, foc provocat intenţionat de localnici sau de ciobanii – vorba vine – angajați de aceștia.

Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodăriile populației. Azi noi am filmat flăcări ce au intrat în păduricea de la marginea comunei Brebu. Mai multe case erau în pericol. Flăcările au distrus sute de hectare de livezi și au incendiat zeci de stupi de albine. Și ne mai mirăm că dispar albinele și fluturii, insectele ce asigură de fapt polenizarea plantelor de fapt. Am filmat imagini deplorabile, dezolante, parcă din filmele sf. Imaginea a fost devastatoare în momentul în care am văzut un pom, un prun, încărcat cu flori, învăluit de fumul gros și cu trunchiul cuprins de flăcări. Nu se poate așa ceva. Oameni buni, opriți-vă! Singuri vă distrugeți viitorul si sănătatea – distrugând și în acest fel natura.

Judeţul năpădit de incendii de vegetaţie. În acest moment, avem incendii de vegetație în zona Anina, Bozovici, Almăj, Padina Matei, Moldova Noua, Clisura Dunării, Oţelu Roşu. Parctic, peste tot.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale poate reprezenta un pericol pentru viața și bunurile membrilor comunităților. Pentru a preveni situații nefericite, trebuie respectate mai multe reguli:
– focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu și în condiții meteorologice cu intensificări ale vântului;


– locul arderii trebuie asigurat cu mijloace și materiale pentru stingerea focului (butoi cu apă, stingător);
– arderea trebuie supravegheată permanent, iar la sosirea nopții, focul se stinge și se verifică cu atenție zona;
– în situația izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anunțat imediat la serviciul voluntar pentru situații de urgență al localității și la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Judeţul năpădit de incendii de vegetaţie – sute de hectare de păşuni şi livezi în flăcări – Gopodarii salvate in ultima clipa.

Comentarii

comentarii