Noaptea Muzeelor la Bocsa – Manifestare culturala de exceptie

Manifestarea NOAPTEA MUZEELOR are loc în fiecare an sâmbăta, în preajma zilei de 18 mai, atunci când International Council of Museums (ICOM) a instituit-o ca şi Zi Internaţională a Muzeelor. Dar, data de 18 nu este obligatorie. Ca şi în anii trecuţi şi oraşul Bocşa se înscrie alături de celelalte muzee din Caraş-Severin pentru a da şansa publicului larg să descopere o parte din ’’comorile’’ localităţii noastre.

Sala muzeală ’’Constantin Lucaci – Spaţiu şi lumină’’ este unică în România şi are o colecţie de artă modernă donaţie a Maestrului Constantin Lucaci (creatorul celebrelor fântâni cinetice dar şi unul din câştigătorii premiului HERDER pentru cultură din România!), constând în sculpturi realizate în inox şi schiţe ale unor lucrări.

Iubitorii de artă şi nu numai, pot vizita spaţiul expoziţional sâmbătă, 21.05.2016, între orele 18,00-24,00, intrarea fiind liberă!

Manifestarea este sprijinită de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură, iar evenimentul aduce în atenţia publicului, doritor şi iubitor de artă contemporană, o parte din inegalabilele opere de artă a celui care a fost ’’maestrul luminii’’, CONSTANTIN LUCACI!

Comentarii

comentarii