O nuntă ruptă din basmele românești: s-au căsătorit in straie populare

nunta straie populareUn pilot sucevean, mandru ca Fat Frumos, si o studenta din Fagaras, frumoasa ca Ileana Cosanzeana, au ajuns celebri pe internet dupa ce au publicat pozele de la nunta lor, cu adevarat autentica! Cine a spus ca romanii nu sunt mandri de sangele lor, de traditii si de port? Cel mai bun exemplu il reprezinta un cuplu de tineri care nu doar ca traieste o poveste de dragoste ca-n povesti, dar si-a dorit si-o nunta pe masura.
Cei doi au calcat peste orice principii moderne si in loc de costume scumpe si stralucitoare s-au imbracat la nunta lor in costume populare, unul mai frumos ca altul!
„Am iubit dintotdeauna portul popular, iar la nunta noastra eu m-am imbracat cu o camasa de-a tatalui meu care a murit, si care a fost facuta inainte de 1960. Pe deasupra am purtat o bundita de-a unchiului. Singurul lucru nou pe care l-am avut pe mine au fost itarii, pentru ca cei de „colectie” nu-mi veneau. Nasul nostru s-a imbracat tot cu un costum popular purtat de tatal meu, din zona Bucovinei, in timp ce nasa a purtat un costum din zona Banatului, iar sotia unul din din zona Fagarsului. Surorile, mama, cat si ceilalti invitati au avut acelasi „dress code”, a povestit Ioan Maxim.
Povestea de dragoste dintre Ioan si Mihaela a fost una inedita inca de la inceput. Si asta pentru ca pilotul de 32 de ani s-a indragostit de tanara studenta chiar din prima zi, atunci cand a cerut-o si de sotie.
rol.ro

Comentarii

comentarii