O reteta rapida de duminica de toamna: Strudel cu mere cu foi cumparate
Aroma merelor proaspete, imbinata cu aroma aluatului auriu, asta e buchetul de miresme cautat cand fac strudel cu mere! Nu e prima data cand o spun, dar parca atunci cand am un preparat cu mere la cuptor, totul e mai special, nu ma departez prea mult de bucatarie, nu vreau sa ratez nici un moment! Va invit in lumea aromelor unice, ne spune autoarea rețetei, doamna Adriana Petric.
Avem nevoie de:
– aluat foietaj(din comert)…2 foi
– mere…1 kg
– zahar…100 g
– gris…1 lingura
– unt…25 g
– oua…1 bucata
– zahar vanilinat…1 plic(8g)
*timp de preparare…~ 50 minute
Nota: – cine doreste, poate adauga si scortisoara!
Etape de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerete mai sus, spalam bine merele.
2. Razuim merele intr-un vas incapator, adaugam zaharul, grisul si zaharul vanilinat.
3. Omogenizam compozitia, si am terminat cu umplutura.
4. Intindem foaia de aluat pe masa de lucru si cu ajutorul unei pensule o ungem cu unt(topit in prealabil).
5. Presaram merele razuite intr-un strat uniform, rulam usor pana la capat dupa directia indicata in imagine apoi asezam coarda de strudel in tava pentru cuptor, tapetata initial cu hartie de copt.
6. Dupa ce am asezat corzile de strudel in tava, spargem si batem oul, apoi cu ajutorul unei pensule ungem bine corzile de strudel. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 43-45 minute.
7. Cand timpul de coacere s-a scurs si strudelul a capatat o culoare aurie, oprim focul si scoatem tava din cuptor. Lasam strudelul la racit.
8. Dupa ce s-a racit, portionam dupa preferinta, pudram cu zahar…si gata!
Va doresc,pofta buna!
Citeste si afla alte aretete ale Angelei Petric intrand AICI: http://www.reteteangela.com/search?updated-max=2015-10-13T11%3A31%3A00%2B03%3A00&max-results=4#PageNo=2