Oameni salvati cu elicopterul la Ciresa in Otelu Rosu VIDEO

Oameni salvati cu elicopterul la Ciresa in Otelu Rosu. Operaţiune dificilă de salvare, la Oţelu Roşu, judeţul caraş-Severin, acolo unde 5 familii cu mulţi copii – 7 adulti si 13 copiii – au rămas izolate după ce apele râului Bistra s-au revărsat. Pentru evacuarea acestora, au intervenit echipaje de pompieri şi salvamontiști precum şi un elicopter privat. Deoarece elicopterele MAI nu puteau decola din cauza vremii, ministrul Marcel Vela a intervenit personal la pilotul cu care este prieten. Acesta a raspuns apelului și a evacuat cele 20 de persoane aflate în pericol.

A fost vorba, în total, despre 20 de persoane, dintre care 13 copii şi 7 adulţi care au rămas izolaţi în case după ce râul Bistra a ieşit din matcă. Oamenii spun că asemenea potop nu au mai pomenit de 20 de ani. Practic, la Oţelu Roşu, a plouat continuu mai bine 48 de ore. Apă de ploaie cât pentru două luni normale. Puhoaiele venite din munte, au izolat cele 5 case aflat pe malul râului. Apa a pătruns inclusiv în locuinţe.

Oamenii au fost scoşi din zona inundat cu o barcă şi au fost duşi la elicopter pentru a fi transportaţi într-o zonă sigură. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La operațiunile de salvare au asistat și intervenit personal la acțiune, președintele CJ Silviu Hurduzeu și seful Serviciului Salvamont Caraș Severin.

Oameni salvati cu elicopterul la Ciresa in Otelu Rosu. Râul Bistra se află sub avertizare cod roşu de inundaţii până in această dimineață la ora 9.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.