CulturalFără categorie

VIDEO Ordinul Arhitectilor reunit la Reșița

O parte dintre membrii Filialei Timiş a Ordinului Arhitecţilor Români au fost prezenţi la Reşiţa pentru întâlnirea lunară. La întâlnire au luat parte şi factori decizionali din judeţul nostru care trebuie să conştientizeze importanţa construirii ambientale atunci când sunt gândite proiecte de dezvoltare urbană.

 

Discuţiile arhitecţilor timişoreni şi cărăşeni s-au axat pe subiecte specifice acestui domeniu cum ar fi calitatea spaţiului construit, utilizarea eficientă a resurselor  şi importanţa comunicării cu ceilalţi membri ai echipei angajate în realizarea unui obiectiv.

Dacă în judeţul Timiş sunt activi peste 400 de arhitecţi, în Caraş-Severin avem doar 30 de arhitecţi care contribuie la imaginea de ansamblu pe care o dau clădirile contruite în judeţul nostru.

Autorităţile locale reşiţene recunosc că în municipiul de pe Bârzava primează alte aspecte decât cele arhitecturale.

Un rol important în dezvoltarea armonioasă a oraşelor îl pot avea consultanţii străini.

Rudolf Graf-vicepreşedinte Ordinul Arhitecţilor România

Conferinţa arhitecţilor din România, filiala Timiş, s-a finalizat cu inaugurarea unei expoziţii cu documente originale şi schiţe aparţinând arhivei persoanle a  lui Hans Fackelmann, arhitect bănăţean care a proiectat, printre altele, Biserica din Orşova şi clădirea Universităţii de Vest  şi cea a Liceului de Muzică din  Timişoara.

Comentarii

comentarii