Pacienții în pericol! Asistente false la Carol Davila

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin scot la iveală, prin rechizitoriul întocmit în cazul neregulilor de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila din Caransebeș, cât de mult se pot întinde brațele criminale ale corupției.

Anchetatorii au indicii potrivit cărora o elevă ar fi obținut diploma de Asistent Medical Generalist fără a se prezenta, măcar la cursuri. Cu acea diplomă tânăra putea ajunge să lucreze în spitale, punând astfel viața pacienților în pericol. ”În cauză s-a reţinut că inculpata G.E. (Eleonora Gavrilesc n.r) a efectuat demersuri pentru promovarea în mod fraudulos a unei eleve, inculpata C.O.M. , care nu a frecventat cursurile şcolare ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş (unitate unde a fost exmatriculată), fiind transferată ulterior, în mod ilegal, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan (în luna iunie 2015). Acţiunile întreprinse de inculpată s-au concretizat în determinarea unora dintre cadrele didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Călan, inculpatele M.E.N. (profesor diridinte) şi R.E. (profesor coordonator al lucrării de licenţă) să săvârşească fapte de natură penală (abuz în serviciu şi fals intelectual), constând în consemnarea fictivă a notelor, pe întreg anul şcolar 2014-2015, în catalogul anului III specializarea ,,asistent medical generalist”, obţinându-se un folos injust de către această persoană, reprezentat de obţinerea diplomei de certificare a competenţelor profesionale”, se arată într-un comunicat emis de Parchet.

Eleonora Gavrilesc, președinte UNPR Călan, ar fi primit sprijin de la Inspectoratul Școlar Caraș-Severin în acțiunile de eliberare a diplomelor false. În scenă își face apariția I. P. consilier juridic al ISJ Caraș. ”Inculpatul P.I., deşi era angajat al unui instituţii publice, avea încheiat un contract de prestări servicii cu Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Caransebeş, fiind remunerat lunar pentru serviciile prestate, iar în perioada mai-iunie 2015 a participat la luarea unei decizii şi întocmirea unor acte de către reprezentanţi ai instituţiei publice, obţinându-se un folos de către persoanele cu care se afla în relaţii contractuale, perioadă în care a furnizat şi informaţii nedestinate publicităţii acestor persoane”, mai spun procurorii.

Cei 3, împreună cu alte două cadre didactice de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Călan au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, instigare și complicitate la abuz în serviciu. Managerul școlii și juristul ISJ se află sub control judiciar.

Comentarii

comentarii